Skip to main content

Trapt Oranje de motor tegen Portugal weer aan?

By 14 april 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen openen vanavond in Portimao de WK-playoff tegen Portugal. Trapt Nederland de motor weer aan?

Advertentie

Om 20:00 klinkt in Zuid-Europa het eerste fluitsignaal. Na de return in Eindhoven op zondag weet Oranje of het na het sterke EK in Hongarije zich in januari 2023 ook op het WK in Zweden en Polen mag laten zien.

Olympische Spelen in Tokio
Portugal is misschien wel het sterkste land dat de nationale ploeg uit pot 2 had kunnen loten. “Ze spelen veel zeven tegen zes. Werken goed samen met de grote cirkellopers”, vertelt Kay Smits tegenover de NOS. In 2021 toonde Portugal zich in tegenstelling tot Oranje op het WK én de Olympische Spelen in Tokio.

“We moeten om die grote beren op de cirkel heenkomen”, vervolgt de rechteropbouwer van SC Magdeburg. “Ze spelen heel anders dan wij. Maar er liggen ook genoeg kansen in hun spel waar wij gebruik van kunnen maken.”

Kleine opbouwrij
In Boedapest liet Nederland zien met snelheid de tegenstanders veel pijn te kunnen doen. De relatief kleine opbouwrij met naast Smits ook Luc Steins (PSG) en Dani Baijens (ASV Hamm-Westfalen, na de zomer HSV) maakte veel indruk. Transfertarget Steins kreeg zelfs een plekje in het All Star Team.

Op het EK volgde op die manier ook een zege op Portugal (31-32). Toen kampte de opponent met veel coronagevallen. In Portimao is Portugal weer op sterkte.

Lees ook: Pot in Portimao op Ziggo Sport

Foto: FotoReza

Advertentie