Skip to main content

Twee Nederlandse teams in Lacanau voor EBT Finals

De EBT (European Beach Tour) Finals beginnen morgen en twee Nederlandse teams zijn in Lacanau om mee te strijden om de Europese titel voor clubteams.

Advertentie

Hiekka Hauskaa/BEA (foto) houdt in het vrouwentoernooi de Nederlandse eer hoog. De ploeg zal aan de Franse kust onder leiding van Frank Fokkens staan.

Hiekka Hauskaa/BEA start de EBT Finals in groep B. Zes andere ploegen zitten in dezelfde poule. Dat zijn OVB Beach Girls Salgotarjan, CBMP Ciudad de Malaga, AD IA Sports, Niteroi Rugby FC, Olympia Beach Handball en Lacanau Beach Handball.

Tegelijkertijd is de nationale damesploeg aangekomen in China. Het WK Beach Handball is van 18 tot en met 23 juni in Pingtan.

Voorbereidingstoernooi
Aan de mannenkant komt Feyenoord in actie. De Nederlands kampioen heeft tijdens de Europese Beach Tour genoeg punten verzameld om mee te mogen doen aan het finaleweekend. Beach Handball Tilburg deed vorig jaar nog mee aan de EBT Finals, maar ontbreekt in Lacanau.

Advertentie

Afgelopen weekend lieten de Rotterdammers zich al op het zand van Lacanau zien. Feyenoord – met internationals Thomas van Ophem, Milan Peters en Stijn Krijgsman op het formulier – haalde de finale van het voorbereidingstoernooi en boog voor Niteroi Rugby FC.

EHF TV
Hiekka Hauskaa/BEA opent het toernooi morgenvroeg om 9:45 tegen AD IA Sports uit Portugal. Aansluitend om 11:15 neemt Feyenoord, dat ook in groep B zit, het op tegen het Poolse BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski. Er wordt op respectievelijk veld 2 en 3 gespeeld.

De wedstrijden zijn op EHF TV te zien. Klik hier voor de livestream.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie