Skip to main content

Tweede divisie: Quintus 3 weer kampioen, ook US niet meer in te halen

Quintus drie is voor het derde jaar op rij kampioen van dezelfde competitie geworden. In de andere tweede divisie heeft US afgelopen weekend op een vreemde manier de titel binnengesleept.

Advertentie

Koploper Quintus 3 schudde afgelopen weekend Westlandia definitief af. Waar de wit-groenen bij Zeeburg wonnen (22-30), gleed de nummer twee uit over de opleidingsploeg van HC Groot Venlo.

Door de 23-20 nederlaag is het verschil tussen Quintus 3 en Westlandia met nog één speelronde te gaan vier punten geworden. Zo heeft de ervaren tweede divisionist, bij Quintus 3 spelen meerdere oud-eredivisiespeelsters en zelfs voormalig international Daisy Hage (foto), weer een feestje kunnen vieren.

Nederlaag zonder gevolgen
Promoveren kan Quintus 3 niet, omdat het tweede van de Heulse vereniging al actief is in de eerste divisie. Zo wist provinciegenoot Westlandia al twee weken van de gang omhoog.

In de andere tweede divisie is US na afgelopen weekend niet meer in te halen. De Amsterdammers gingen zaterdagavond bij DSVD 2 onderuit (33-28), maar hoorden een dag later van de nederlaag van Dalfsen in Noord-Holland.

Van promotie afzien?
De Overijsselse runner-up gaf de titel bij VVW weg: 28-25. Voor het laatste speelweekend is het verschil tussen US, dat mogelijk van promotie gaat afzien, en Dalfsen drie punten.

Lees ook: Kampioen UGHV keert na 24 jaar terug in eerste divisie

Foto: Paul Vis

Advertentie