Skip to main content

Van Maurik tevreden met tussenstap: “Zij willen echt met mij aan de slag”

Door haar transfer naar VOC gaat Alieke van Maurik (18) zaterdagmiddag in Houten op voor haar eerste, échte hoofdprijs. “Bij Quintus was de druk minder hoog. Dat is bij deze club anders.”

Advertentie

Als Van Maurik het over haar stap van Quintus naar de hoofdstad begint, is er sprake van nog een heel klein beetje schuldgevoel. “Het afgelopen jaar zijn veel basisspeelsters uit Kwintsheul vertrokken en ik ging er nog eens achteraan”, zegt de rechteropbouwer. “Maar als meisje van de club, ik ging er op mijn twaalfde naar toe en heb goede vriendinnen bij Quintus gemaakt, weet ik dat er talentvolle meiden aankomen.”

Van Maurik heeft voor zichzelf gekozen en bij landskampioen VOC getekend. “Het was geen ‘moetje’”, vervolgt de Zuid-Hollandse. “Want ik wil aankomend schooljaar mijn VWO in Nederland afmaken. Dus ik had ook nog bij Quintus kunnen spelen, maar het gesprek met VOC-trainers Rachel de Haze en Elly-An de Boer voelde heel goed.”

Vervanger van Janson
Door het vertrek van Faye Janson naar Denemarken, was het coachduo uit Amsterdam op zoek naar versterking op de rechteropbouw. “Zij willen echt met mij aan de slag. Hebben me gewezen op mijn looplijnen, nemen schoten met mij door en bij VOC heb ik ook verdedigend gezien een andere rol.”

Advertentie

In Kwintsheul speelde jeugdinternational Van Maurik in de middenmoot, terwijl ze in de lente voor de A-ploeg debuteerde. “Als ‘kind’ van de HandbalAcademie heb ik natuurlijk de wens naar het buitenland te gaan. Deze tussenstap is goed. Mijn moeder staat erop dat ik eerst mijn diploma haal, haha”, aldus Van Maurik die uitkijkt naar het spelen van topwedstrijden met VOC. “Bij Quintus was de druk minder hoog. Dat is bij deze club anders.”

Supercup-duel met HandbaL Venlo
“Er zijn meer verschillen. Vooral de gedrevenheid en werklust bij VOC tijdens wedstrijden en trainingen is kenmerkend voor de club. Daarnaast krijg je als individu veel tips mee”, is Van Maurik gretig. 

De linkspoot loopt al enige seizoenen mee in de eredivisie, maar het eerste grote succes op clubniveau moet nog komen. “Aanstaande zaterdag tijdens de Supercup is de eerste kans”, weet ze. In The Dome is om 15:00 bekerwinnaar HandbaL Venlo de tegenstander. “Venlo heeft sterke meiden weten te halen. Het is aan mij om te laten zien dat ook VOC dat heeft gedaan.”

Lees ook: Nieuw seizoen barst zaterdagmiddag in The Dome los

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie