Skip to main content

Van Rooden nieuwe trainer ambitieus herenteam DOS

By 24 januari 2017Hoofdklasse

Mike van Rooden is de nieuwe trainer van het herenteam van DOS. De coach wil met de nieuwe hoofdklasser naar de eerste divisie. 

Advertentie

Eind november stapte Van Rooden op bij de dames van E&O. Een gebrek aan chemie tussen de selectie en hoofdtrainer was de reden voor de breuk. De jonge ploeg uit Emmen staat een na laatste in de eredivisie.

Titelstrijd
Dit seizoen keerden de mannen van DOS terug op landelijk niveau. In de hoofdklasse A is de ploeg uit Emmer-Compascuum in een titelstrijd verwikkeld met Reehorst en Udi’96. Aanstaande zaterdag reist de ploeg af naar Ede voor de kraker tegen koploper Reehorst.

Van Rooden komt bij DOS veel oud-spelers van E&O en Hurry-Up tegen. Zo komen Arnold Posthuma, Robbin Kuhl en Mart Aalderink uit in het rood/wit. Laatstgenoemde was als speler/coach actief en zal met de komst van Van Rooden een stapje terug doen.

Promoveren
De Emmense handbaltrainer was een aantal jaar geleden al eens eindverantwoordelijke bij  de heren van DOS, voordat hij overstapte naar het Duitse SG Neuenhaus/Uelsen. Van Rooden heeft de ambitie uitgesproken met zijn nieuwe herenteam uit te willen komen in de eerste divisie. Daarvoor moeten de Emmer-Compascuumers twee keer promoveren.

Foto: Jeroen Mulder

Advertentie