Skip to main content

Van Zijl stapt per direct over naar Volendam

By 31 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na de gang van Nyah Metz van Volendam naar SEW bewandelt positiegenoot Indy van Zijl (19) de omgekeerde route.

Advertentie

De linkerhoekspeelster speelt in de tweede seizoenshelft voor de oranje-zwarten. Van Zijl is per direct speelgerechtigd voor de nummer tien van de eredivisie.

Eerder werd de transfer van Metz naar SEW bekend. Van Zijl, die ook inzetbaar is op de rechterhoek, levert haar blauw-witte tenue juist in.

Zsigmond Makay
“Ik heb superveel zin om mijn avontuur bij Volendam voort te zetten”, vertelt de tiener die tevens model is en bijna 20.000 volgers op Instagram heeft. “Ik hoop dat ik als speelster veel kan bijdragen aan het team en we een mooie prestatie neer kunnen zetten.”

Trainer/coach van Volendam Zsigmond Makay over de aanwinst: “Ze is erg snel op de break, scoort gemakkelijk en is naast zaalhandbal ook bij het Beach Handball op jonge leeftijd al zeer succesvol. Ik ben ontzettend blij dat wij als club een nieuw toptalent mogen verwelkomen als directe versterking voor ons team.”

Drietal
In het vissersdorp komt Van Zijl voormalig clubgenoten Femke Reus, Joya Vlaming en Isa Vet tegen. Het drietal besloot afgelopen zomer al over te komen van competitiegenoot SEW.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie