Skip to main content

Veel stops van Ten Holte en Duijndam in EHF European League

Doelvrouwen van Oranje Yara ten Holte (links op de foto) en Rinka Duijndam hebben hun werkgevers in de laatste kwalificatieronde van de EHF European League een duw in de goede richting gegeven.

Advertentie

Het Borussia Dortmund van Ten Holte heeft zich door twee overwinningen in Duitsland op het Servische ZRK Zeleznicar – Indjija al geplaatst voor de groepsfase van het tweede toernooi van Europa. Op zowel zaterdag als zondag kwam de goalie van de nationale ploeg tot een stoppercentage van vijftig procent en hoger.

Het heenduel eindigde in liefst 43-22 voor Borussia Dortmund dat sinds november wordt gecoacht door Henk Groener. Waar Zoë Sprengers er vier maakte, keerde Ten Holte de helft van de ballen van ZRK Zeleznicar – Indjija. Gisteren werd het 15-31 en had de blondine maar één helft tussen de palen nodig om acht stops (57 procent) te maken.

Dertien belangrijke reddingen
In Spanje heeft het Sola HK van positiegenoot Duijndam een ferme stap in de richting van de groepsfase gezet. Thuisploeg Rocasa Gran Canaria werd door de gasten uit Noorwegen met 29-32 (13-17) verslagen. Duijndam maakte in Zuid-Europa dertien belangrijke reddingen (36 procent).

Advertentie

Verder hebben ook Nathalie Hendrikse en Nikita van der Vliet afgelopen weekend goede zaken in de EHF European League gedaan. Beide teams wonnen de eerste wedstrijd in de derde kwalificitieronde. Het Thüringer HC van de rechterhoekspeler van de twee rekende in Zweden af met IK Sävehof: 22-30 (14-15). Hendrikse maakte er in het Europese bekerduel vijf.

Van der Vliet en Hoitzing
Nykøbing heeft de aanstaande return op de vloer van Viborg HK tot formaliteit gemaakt door in partij één met 34-21 te zegevieren. Landgenoot Van der Vliet maakte tegen de strompelende competitiegenoot, Viborg HK zit in financiële nood, drie goals. Eenvoudig doelpuntenmaker Marloes Hoitzing is met VfL Oldenburg de boot ingegaan tegen het Franse Neptunes de Nantes (27-34). Over een week zijn de returns in de laatste kwalificatieronde van de EHF European League.

Lees ook: Uitzege voor Odense, SG BBM Bietigheim geeft punt weg

Foto: Tina Kolthof

Advertentie