Skip to main content

Velo stelt succestrainer Makay aan

Na het plotselinge vertrek van Alex Curescu naar Roemenië heeft VELO uit Wateringen snel gehandeld en Zsigmond Makay aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Makay was de afgelopen seizoenen actief voor WHC/Hercules. Met de Haagse fusieploeg promoveerde hij in 2019 naar de eredivisie. Het afgelopen seizoen deed WHC/Hercules lang mee om de bovenste plaatsen.

Omdat WHC/Hercules op zoek was naar een nieuwe impuls besloot Makay plaats te maken voor het duo Bart de Koning/Richard Rijkens. Bij VELO heeft de van oorsprong Hongaarse hoofdtrainer een nieuwe klus gevonden. De formatie uit Wateringen is actief in de eerste divisie.

Quintus
Makay had 25 jaar geleden de vrouwen van Quintus onder zijn hoede. “Na al die jaren heren te hebben getraind, vind ik het weer erg leuk om dames onder mijn hoede te nemen”, zegt hij.

Omhoog stuwen
“Een nieuwe uitdaging om te proberen VELO omhoog te stuwen in de eerste divisie. Alex heeft goed werk verricht en op die basis ga ik verder bouwen”, besluit de kersverse trainer/coach van de club uit Wateringen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 2 Comments