Skip to main content

Velo steviger op plaats vier van eredivisie, V&L naar play-offs

By 25 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist Velo heeft gisteravond een aanval van Kwiek op de vierde plaats in de competitie afgeslagen. Peter Lotman van het AD zag dat het in Wateringen 26-20 werd.

Advertentie

In de eerste helft kon Kwiek de thuisploeg nog goed volgen. Na 10-9 halverwege en 14-13 sloeg Velo een gaatje (17-13).

Onder toeziend oog van bondscoach Per Johansson groeide keepster van de Zuid-Hollanders Femke Erkens (foto) uit tot Vrouw van de Wedstrijd. Met de Overijsselaars in de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie op visite keerde ze bijna een helft van de schoten (45 procent).

Lisa Hölscher
In het tenue van Velo scoorden Carmen Riepe (acht goals) en linkerhoekspeler Lexie Louwerens (zes) het vaakst. Namens Kwiek vonden Lotte Stam en jeugdinternational Paris Scholten ieder vier keer het net.

Door de thuiszege is het verschil tussen Velo en Kwiek twee punten geworden: 27 om 25. VZV is voor beide teams uit het zicht. Door PSV met 36-26 te kloppen, de Eindhovenaren konden in ’t Veld tot 21-19 mee komen, zijn de Noord-Hollanders niet meer in te halen. Lisa Hölscher deed PSV met elf treffers pijn.

Play-offs
Ook V&L is de concurrentie te slim af. Door belager Volendam puntloos huiswaarts te sturen (31-20) is plaats acht in de eredivisie voor de Limburgers. De blauw-witten hebben in het gevecht om het laatste plekje in de play-offs DSVD afgetroefd.

Alle uitslagen:
HC Groot Venlo – DSVD 38-27
V&L – Volendam 31-20
VZV – PSV 36-26
Velo – Kwiek 26-20
Quintus – E&O 33-22
SEW – VOC 23-31

Lees ook: Twintigste competitiezege voor VOC

Foto: FotoReza

Advertentie