Skip to main content

Versleeuwen op ‘handbalwereldreis’

Daan Versleeuwen verlaat eredivisionist Houten na dit seizoen voor een handbalavontuur aan de andere kant van de wereld. De talentvolle rechteropbouwer gaat een halfjaar uitkomen Sydney Uni HC, voor hij de overstapt maakt naar een Belgische club.

Advertentie

Eind december was Versleeuwen, oud speler van BEVO, gastspeler bij de Australiërs op de Limburgse Handbaldagen. “Hun rechteropbouwer was geblesseerd en hebben ze mij op het laatste moment gevraagd via een vriend van mij”, vertelt de 21-jarige handballer. “Toen heb ik het wel redelijk gedaan en hebben ze me een studiebeurs aangeboden”.

Nederlander tegen Barcelona en Veszprem
Van half juli tot januari zal Versleeuwen spelen en studeren in de miljoenenstad. De mondiale Super Globe is een van de redenen dat de Limburger begint aan een handbalwereldreis. “Dat is een groot toernooi in Qatar. Waar teams als Barcelona en Veszprem ook meespelen”, zegt de speler van Houten enthousiast. Aan de Super Globe doen onder meer de kampioenen van alle continenten mee. De editie van 2015 werd een prooi voor Füchse Berlin.

“Na de Super Globe ga ik daar competitie spelen tot eind december”, gaat hij verder over z’n handbalwereldreis. “Als ik na m’n halfjaar terugkom ga ik gelijk verder bij Sporting Nelo uit België, die ik de BENE-League in wil helpen”. Versleeuwen is op dit moment verwikkeld in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie. De ploeg uit Midden-Nederland is koploper in de degradatiepoule.

Takken een jaar
In het kielzog van Versleeuwen zal ook Aalsmeer-doelman Maikel Takken het vliegtuig naar de andere kant van de wereld pakken. De Drent in Noord-Hollandse dienst zal een jaar uitkomen voor Sydney Uni HC.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jessica Fearnside (Sydney Uni HC)

Advertentie