Skip to main content

Vertrek Rene Cloo staat los van ontstane situatie bij Dalfsen

Het in december aangekondigde vertrek van manager Rene Cloo staat volledig los van de keuze om vanaf volgend seizoen te stoppen met het faciliteren van tophandbal bij Sercodak/Dalfsen. Dat verklaarde Cloo vandaag zelf aan Handbal Inside.  

Advertentie

“Ik snap dat het voor mensen van buiten lijkt alsof die dingen iets met elkaar te maken hebben, maar dat is niet zo. De keuze om wat anders te gaan doen had ik sowieso gemaakt” aldus de vertrekkend manager topsport.

In december kondigde Cloo na tien jaar actief te zijn geweest bij Dalfsen zijn vertrek aan. Aan RTV Oost verklaarde hij toen: “Het kan nu ook omdat er een volwassen organisatie staat waarbij de taken goed zijn verdeeld. Er staat een goed bestuur, met een trouwe groep van enthousiaste sponsoren, die het programma verder kunnen ontwikkelen. De selectie is jong en talentvol, zit vol met ambitie en werkt met de beste trainer die zij zich kunnen wensen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie toekomst. Daarom kan ik de keuze om te stoppen nu maken”.

“Handbal is en blijft helaas een kleine sport in Nederland”

Drie maanden later lijkt de situatie bij de regerend landskampioen er toch iets anders voor te staan. Volgens Cloo zijn het vooral de financiën die een probleem opleveren voor het volgende seizoen; “Sercodak stopt niet als sponsor, het zijn meerdere kleinere sponsoren die hun prioriteit elders leggen na dit seizoen. Handbal is en blijft helaas een kleine sport in Nederland, die qua publiciteit weinig buiten de grenzen van de eigen regio komt (…) Voor het huidige seizoen kan Dalfsen aan al haar verplichtingen voldoen. Beginnen aan het seizoen 2016 – 2017 zonder sluitende begroting zou een onverantwoorde keuze zijn.”

Wat Cloo volgend seizoen gaat doen wilde hij nog niet kwijt. Hij verwacht hier wel op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Lees hier de reacties van Sjors Röttger (Technisch Directeur NHV) en Maurits von Martels (Wethouder Sport)

Foto: RTV Oost

Ad

Advertentie

Join the discussion 2 Comments