Skip to main content

Vier punten in zeven dagen voor eredivisionist PSV, ook winst Feyenoord

PSV heeft afgelopen weekend de tweede competitiezege op rij geboekt. Na hekkensluiter EHC ging ook concurrent in het rechterrijtje van de eredivisie Vrone/Berdos eraan: 31-22.

Advertentie

In Eindhoven maakte Owen de Grauw namens de Noord-Hollanders nog de 12-14. Na een time-out van scheidend hoofdtrainer Saji Al Mahamed stelde PSV voor het rustsignaal orde op zaken. De vijfde van linkspoot Stef van der Stokker betekende de 16-14.

In de tweede helft ging het snel. Bij 20-16 legde Vrone/Berdos, één plekje hoger dan PSV, al de groene kaart op de wedstrijdtafel. Het hielp weinig, want de thuisploeg in het rood-zwart bleef scoren. Onder de Noord-Brabantse lat verrichte Rijk de Jager soms spectaculaire reddingen.

Sam Gijsbertse
Door de winst van vorige week op EHC had PSV de voorlaatste plaats in de eredivisie al overgegeven aan Watersley R+D Handball. Beide teams treffen elkaar de aankomende speelronde in Zuid-Limburg. Verschil op de ranglijst is vier punten: elf om vier voor Watersley R+D Handball dat gisteren niet was opgewassen tegen de opleidingsploeg van Volendam (33-28).

Advertentie

Met negen doelpunten werd Sam Gijsbertse (foto) de topscorer van het treffen. In 2022 kwam de rechteropbouwer over van Achilles’95. Ook Van der Stokker (acht) en Twan van Kesteren (zes), de schutter kreeg een tijdje mandekking van Vrone/Berdos, waren scorend belangrijk voor de Eindhovenaren.

Bevo 2 en Feyenoord
Verder in het rechtterijtje van de eredivisie: winst van Bevo 2 op Dynamico. De Ossenaren hebben de stunt van vorige week op runner-up DFS Arnhem geen passend vervolg kunnen geven. Na 12-16 halverwege gingen zaterdagavond beide punten mee naar Panningen: 21-28.

Ook Feyenoord trok in speelronde 21 aan het langste eind. De formatie van Remco Peters liet geen spaan heel van hekkensluiter EHC. Door de 39-18 overwinning zijn de Rotterdammers over Dynamico heengegaan op de ranglijst. Met zestien punten bezet Feyenoord plaats tien.

Uitslagen eredivisie:
Volendam 2 – Watersley R+D Handball 33-28
Dynamico – Bevo 2 21-28
WHC/Hercules – Aalsmeer 2 33-27
Feyenoord – EHC 39-18
Tachos – E&O 32-35
Quintus – DFS Arnhem 21-25
PSV – Vrone/Berdos 31-22
BFC – Hellas 31-28

Lees ook: Met tweede zege in 2024 krijgt DFS Arnhem meteen plek twee terug

Foto: FotoReza

Advertentie