Skip to main content

Vlijm gelukkigste Amsterdammer in Belgische derby

By 24 september 2018België, Voorpagina

De Belgische derby in de BENE-League tussen Sporting Nelo en Initia Hasselt is gewonnen door de thuisformatie van Martin Vlijm. De Amsterdammer was de ploeg van zijn vriend en plaatsgenoot Joop Fiege zaterdagavond te slim af (39-37). 

Advertentie

Voorafgaand aan het treffen liet Vlijm weten aan een lunchtafel gezeten te hebben met de coach van de aanstaande tegenstander: Joop Fiege. Beide coaches uit Amsterdam kennen elkaar goed en vormden zo’n jaar geleden nog de technische staf van de nationale mannenploeg.

In de tweede speelronde van de BENE-League troffen Vlijm en Fiege elkaar in een Belgische derby. Mede door elf goals van international Ephrahim Jerry trok Sporting Nelo aan het langste eind. Aan de overkant was ook landgenoot Bart Köhlen goed voor elf doelpunten. Tot puntwinst voor de gasten in het donkergroen leidde de vorm van de ervaren rechterhoekspeler niet.

Aalsmeer
Na twee speelrondes heeft zowel de winnende partij uit Neerpelt als Initia Hasselt twee punten. Nederlands kampioen Aalsmeer deelt samen met Visé en Achilles Bocholt de koppositie in de grensoverschrijdende competitie.

Foto: FotoReza

Advertentie