Skip to main content

VOC blijft ongeslagen in kampioenspoule A, Westlandse derby eindigt gelijk

Met een ticket voor de BOT al op zak is VOC gisteravond ongeslagen in kampioenspoule A gebleven. Ook V&L kon de titelhouder niet aan het wankelen brengen: 40-29.

Advertentie

In de eerste helft zorgde finalist VOC voor het grote verschil met V&L (23-11). Na de pauze konden de Limburgers de schade beperkt houden. Judith van der Helm (elf goals) en Alieke van Maurik (acht) zorgden samen voor bij de helft van de Amsterdamse productie.

VOC sluit volgend weekend de play-offs af bij Quintus. Laatstgenoemd team, waar huidige assistent van Rolf Schulte Dirk Loose vanaf de zomer voor de groep staat, pakte gisteravond een punt bij rivaal Velo: 26-26.

Na 19-21 en 23-23
In Wateringen zette Mirthe de Jong de Heulse gasten met nog een kwartier te spelen op twee voor (19-21). Vijf minuten voor tijd maakte Carmen Riepe, vanaf zeven meter, namens Velo voor het eerst weer gelijk (23-23).

De snelle Tess van der Knaap scoorde in de slotminuut de 25-26. Opnieuw Riepe – de topscorer van Velo speelde haar laatste thuiswedstrijd, want de linkeropbouwer van Velo gaat stoppen – met een strafworp zorgde in Zuid-Holland voor de gelijke eindstand.

Europese optie
Door het gelijkspel is Velo zeker van plaats twee in de groep en een Europese optie. De ploeg van scheidend hoofdtrainer Nico Stet, hij wordt door Alex Curescu opgevolgd, sluit volgende week het speeljaar af in Geleen bij nummer laatst V&L.

Tussenstand kampioenspoule A:
1. VOC 5-13
2. Velo 5-7
3. Quintus 5-4
4. V&L 5-2

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie