Skip to main content

Voermans gaat weer in de BENE-League spelen

Max Voermans (25) keert na de zomer terug in de BENE-League. Hurry-Up wordt de nieuwe club van de linkeropbouwer.

Advertentie

Na twee seizoenen in Waalwijk speelt Voermans vanavond zijn laatste wedstrijd voor Tachos. Na het eredivisieduel tegen hekkensluiter EHC gaat de schutter uit Arnhem het weer op een niveau hoger proberen.

In Zwartemeer gaat Voermans op voor zijn rentree in de BENE-League. In het seizoen 2022/2023 was hij al met Tachos actief in de grensoverschrijdende topcompetitie. “Het was mijn doel weer in de BENE-League terug te keren”, aldus de aanwinst van Hurry-Up. “Vorig seizoen heb ik genoten van de uitdagende wedstrijden.”

Positiegenoten stoppen
“Met het toenmalige AHV Swift, later DFS Arnhem en Tachos heb ik vaak in Zwartemeer gespeeld. De sfeer in de hal maakt indruk op me”, legt Voermans zijn keuze naar Drenthe te verhuizen uit. “Met mijn schotkracht hoop ik Hurry-Up te kunnen helpen.”

Hij wordt de derde nieuweling van de Zwartemeerders, want eerder kozen Stijn Brinks (Hubo Handbal) en Bjorn Brachten (Houten) voor de oranje-zwarten. Positiegenoten van Voermans Patrick Miedema en Sverre Jansen stoppen bij Hurry-Up. De Hongaarse rechteropbouwer Daniel Tako vertrekt naar Luxemburg.

Herbouwen in Waalwijk
Tachos moet opnieuw gaan bouwen, want meer basiskrachten gaan stoppen of de Noord-Brabantse eredivisionist inruilen. Vijf talenten krijgen in het nieuwe seizoen de kans in de hoofdmacht.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie