Skip to main content

Volendam loopt Houten onder de voet, net niet voor Hurry-Up

In de eerste helft van het thuisduel met Houten maakte Volendam gisteren al 27 doelpunten en dat aantal overtroffen de Noord-Hollanders na rust: 55-31.

Advertentie

Al vroeg werd in Volendam duidelijk dat de formatie van Geert Hinskens (foto) na de pijnlijke uitschakeling van een week geleden in Europa niet nog eens op eigen vloer wilde verliezen. Vijf minuten voor de pauze zorgde invaller Dave de Waal voor het eerste gaatje van tien (26-16).

Weer De Waal
In Noord-Holland kon trainer/coach van laagvlieger Houten Job Reumer weer een beroep doen op Bram Versteegden. De linkspoot kon niet voorkomen dat de score na 27-18 halverwege nog hoger opliep.

Volendam maakte er in de tweede helft zelfs 28. Het hardst juichte het thuispubliek bij de vijftigste van de oranje-zwarten. Ook deze werd door de jonge De Waal gemaakt.

Advertentie

Door de scoringsdrift blijft Volendam in de top-3 van de BENE-League. Door te winnen van Hubo Handbal (31-19) heeft Achilles Bocholt de koppositie van LIONS overgenomen.

25-26
Bij 23-20 voor tegen Visé leek Hurry-Up de ongeslagen status in eigen huis te behouden. Toch gingen de Belgen er in de slotfase op en over. Na de 25-25 van Florent Bourget, de vierde van de landgenoot, maakte Yves Vancosen namens Visé de winnende: 25-26 (13-13).

Alle uitslagen BENE-League:
Aalsmeer – LIONS 28-28
Volendam – Houten 55-31
Hurry-Up – Visé 25-26
KTSV Eupen – Bevo 33-31
Achilles Bocholt – Hubo Handbal 31-19
Izegem – Sporting Pelt 28-29

Lees ook: Weer remise in De Bloemhof: Aalsmeer – LIONS onbeslist

Foto: FotoReza

Advertentie