Skip to main content

Volendam presenteert Fofana: “Hopelijk zullen we prijzen thuisbrengen”

Zijn aanwezigheid was al opgevallen en nu heeft BENE-Leagueploeg Volendam de komst van de Franse Amerikaan Abou Fofana (24) bekendgemaakt.

Advertentie

De linkeropbouwer komt over van het Franse SCO Angers dat op het tweede niveau uitkomt. Fofana heeft meer dan tachtig wedstrijden voor de Verenigde Staten gespeeld.

Op uitnodiging van de coach van Volendam Mark Ortega kwam Fofana eind juni op bezoek in Noord-Holland. Hij heeft voor een jaar getekend. Fofana: “Zelf wil ik graag weer in een kampioensploeg spelen en als een handballer die altijd in Frankrijk heeft gespeeld is Volendam voor mij de eerste buitenlandse ploeg en dus zeker een nieuwe beleving.”

Hecht team worden
Eerder begon andere nieuweling Evert Kooijman al over het winnen van prijzen met Volendam. Ook dat is het doel van Fofana. “We willen zo hoog mogelijk eindigen in de BENE-League en in de Nederlandse competitie op een plek waar deze club hoort. Daarvoor moeten we een hecht team gaan worden en het is daarom goed dat een aantal nieuwkomers zijn aangetrokken om een grote rol te gaan spelen in het team.”

Volendam heeft zich ook met Tim Roefs (LIONS), Zlatko Pavicevic (AIK Handboll) en Filip Pettersson (Ystad IF) versterkt. Tom Zwarthoed (TV Cloppenburg), Erik Blaauw (Hurry-Up), Jordan Beukman (Quintus) en Diego Jacobs (gestopt) komen in het nieuwe BENE-Leagueseizoen niet meer uit voor de ploeg van Ortega.

Alex Binderis
Fofana wordt de tweede Amerikaanse speler bij Volendam. Een seizoen geleden streek Alex Binderis neer in het vissersdorp. “Ik ben hongerig naar het nieuwe seizoen. We hopen op volgepakte sporthallen om te laten zien wat wij kunnen en hopelijk zullen we prijzen thuisbrengen”, besluit de linkeropbouwer die met Jort Neuteboom moet gaan concurreren.

Advertentie