Skip to main content

Volendam weet na bijna drie maanden weer wat winnen is

By 21 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na zeven nederlagen op rij weet het damesteam van Volendam weer wat winnen is. De ploeg uit het rechterrijtje van de eredivisie trok gisteren voor het eerst sinds 28 oktober 2023 weer aan het langste eind.

Advertentie

Kwiek was in Raalte met 28-35 de klos. Voor rust blonk doelvrouw van Volendam Marit Huiberts uit. In het openingskwartier stopte de goalie, vorig jaar nog actief in Denemarken, twee strafworpen en liet slechts twee ballen door (2-10).

Tol, Mens én Bakker
Aan de overkant schoten hoekspelers Joya Vlaming en Indy van Zijl, beiden overgekomen van SEW, met scherp. Na 9-17 halverwege liepen de bezoekers verder uit naar 18-28.

Strafworpnemer Marilyn Tol en Jaimy Mens maakten er gisteravond in Overijssel ieder acht. Vaker dan eens werden zij door spelbepaler Bibi Bakker (foto) in stelling gebracht. Laatstgenoemde, Bakker vond zelf vier keer het net van Kwiek, was de architect van de eerste overwinning van Volendam in maanden.

Uitzege DSVD
Provinciegenoot van Kwiek DSVD heeft in speelronde zestien wel twee punten gepakt. In Emmen bogen de Deurningers een achterstand bij rust (16-15) om in een uitzege: 30-32. Namens DSVD werd de teruggekeerde Dagmar Oude Voshaar op de vloer van E&O topscorer met negen goals.

Alle uitslagen eredivisie:
E&O – DSVD 30-32
V&L – SEW 24-34
Kwiek – Volendam 28-35
Quintus – VZV 28-31
VOC – PSV 40-27

Lees ook: VZV wint uit wel van Quintus en blijft in 2024 ongeslagen

Foto: FotoReza

Advertentie