Skip to main content

Volg de EK finale live: Nederland – Spanje

Om 17:00 uur Nederlandse tijd speelt Oranje U16 in de finale van het EK beachhandball tegen Spanje. De formatie van Harald Mulder en Serge Ter Horst won vanmorgen met het kleinst mogelijke verschil de halve finale van Noorwegen.

Advertentie

Spanje won op haar beurt de halve finale van Portugal. Ook hier moesten shoot outs de beslissing brengen. Hierbij trokken de Spanjaarden aan het langste eind: 0 – 4.

“Spanje hebben we afgelopen vrijdag al verslagen, maar dat zegt niks”

In de poulefase speelden Nederland en Spanje ook al tegen elkaar en het was toen erg spannend. De eerste set werd met 11 – 10 gewonnen. De tweede set met 14 – 16 verloren. Uiteindelijk won Nederland met shoot outs (8 – 4). “Spanje hebben we afgelopen vrijdag al verslagen, maar dat zegt niks” liet assistent bondscoach Serge Ter Horst vanmiddag aan Handbal Inside weten. “Spanje heeft een grote variatie in haar spel, maar er zijn zeker een aantal dingen waar we ons op kunnen instellen. Het zal sowieso weer close worden, maar we hebben tot nu toe keer op keer laten zien dat we vooral aan het einde van de set het hoofd koel kunnen houden. Dan kan zomaar eens het verschil gaan maken”.

Livestream Nederland – Spanje (vanaf 17:00)
De finale van het EK beachhandball begint vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via de livestream hieronder.
Livestream veld 1

Foto: Albert SmitAdvertentie