Skip to main content

VZV opnieuw naar Spanje

By 11 februari 2020februari 12th, 2020Voorpagina

Eredivisionist VZV is tijdens de loting van de kwartfinale van de Europese Challenge Cup gekoppeld aan een Spaanse tegenstander: KH-7 BM Granollers.

Advertentie

Ook vorig seizoen kwam VZV een opponent uit Spanje tegen. In de achtste finale van de Challenge Cup werd de formatie uit ’t Veld twee maal geklopt door Rocasa Gran Canaria.

VZV bereikte de laatste acht van het Europese bekertoernooi door twee historische zeges te boeken. Tegen het Italiaanse SSV Brixen Südtirol wonnen de dames van Rolf Schulte zowel het heenduel als de return over de grens.

Twee rondes
KH-7 BM Granollers heeft al twee rondes in de Challenge Cup overleefd. De aanstaande opponent van VZV was verantwoordelijk voor de uitschakeling van BNTU-BelAZ Minsk uit Wit-Rusland en het Tsjechische DHC Sokol Poruba.

Thuisduel
VZV begint in het weekend van 29 februari en 1 maart met een thuisduel. Op papier is de return een week later in Spanje. Wanneer VZV erin slaagt de halve finale te halen wacht opnieuw een trip naar Spanje. Dan nemen de rood-witten het op tegen de winnaar van het Spaanse onderonsje tussen Mecalia Atletico Guardes en Aula Alimentos de Valladolid.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie