Skip to main content

VZV verslaat ook buur

By 14 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

VZV heeft voor de twaalfde keer dit eredivisieseizoen gewonnen. Buur SEW moest er gisteravond aan geloven: 30-34.

Advertentie

Na 16-15 halverwege liep VZV een kwartier voor tijd uit (26-29). Via Lynn Holtman kwam de thuisploeg, waar Nyah Metz haar entree maakte, weer op gelijke hoogte. De zesde van de creatieve opbouwspeelster van SEW betekende de 29-29.

Na 30-30 scoorden de wit-blauwen in de slotminuten niet meer. Waar de gasten uit ’t Veld het net via Pien van der Geest, Meike van Splunter, weer Van der Geest en vlak voor tijd Carmen van der Kroon vonden, schoot SEW naast, over en tegen Anne de Boer aan.

Het pas 16-jarige keeperstalent van VZV loste in de laatste tien minuten Lisanne Bakker af onder de lat van de bezoekers. Voor de tweede keer dit seizoen ook op het wedstrijdformulier bij de ploeg van Edwin Janssen: Esma Staal. De oud-jeugdinternational is na een buitenlandse trip weer beschikbaar voor de verrassende nummer drie van de eredivisie.

Met negen goals werd rechteropbouwer Meike Kruijer topschutter van het treffen. Vaak op aangeven van VZV-architect Jane Kramer (foto). Net als Holtman maakte ook Denise Mol er zes voor SEW dat alweer voor de achtste keer dit seizoen onderuit ging.

De rivaal uit ’t Veld, die volgende week weer uit speelt, heeft al 24 punten. Vier minder dan koploper VOC. HC Groot Venlo staat met 26 punten tussen de Noord-Hollandse hoogvliegers in.

Lees ook: Na vier maanden wint promovendus E&O eindelijk

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie