Skip to main content

Waanzinnige ontknoping Champions League in Köln

Köln maakt zich op voor een handbalapotheose van formaat. Opnieuw de Duitse stad strijdtoneel voor de Final4 van de Champions League. Vier topteams strijden voor de meesterlijke titel. Confrontaties om je vingers bij af te likken.

Advertentie

Zaterdagmiddag om 15:15 bijten Kielce en PSG het spits af. De Poolse ploeg bereikte op waanzinnige wijze het finaleweekend. In een zenuwslopende tweeluik met Flensburg drong Kielce op één doelpunt verschil (in 120 minuten handbal) door tot de halve finale. De tegenstander uit Parijs leunt op supersterren als Hansen, Abalo en Karabatic. PSG maakt z’n debuut in de eindstrijd om de Champions League. De Poolse tegenstander is er voor de derde keer bij, maar won nog nooit een halve finale.

Uitstekende livestream EHF
Om 18:00 treffen Kiel en Hongaarse kampioen Veszprem elkaar in de LANXESS Arena. Het Noord-Duitse Kiel verbaasde vriend en vijand door titelhouder Barcelona in de kwartfinale te verslaan. De formatie van Alfred Gislason is er voor de vijfde keer op rij bij. De tweede finalepartij wordt onder meer het gevecht tussen twee fenomenale spelmakers: Duvnjak in het wit van de Oosterburen en Palmarsson in het rood van de Hongaren. Veszprem zint op wraak: vorig jaar verloor de topclub de finale.

De heroïsche finale wordt vierentwintig uur later gespeeld. Opnieuw in de LANXESS Arena. De troostfinale vangt aan om 15:15. De wedstrijden zijn live te volgen via de livestream van de EHF..

Foto: EHF

Advertentie

Join the discussion 55 Comments