Skip to main content

Weerman zwaait af met zege, collega Witjens gaat door

Zijn laatste competitiewedstrijd als hoofdcoach van fusieploeg E&O/Hurry-Up heeft Harrie Weerman (foto) zaterdagavond gewonnen. Na de 37-32 overwinning op BFC werd de 75-jarige clubman door het thuispubliek uitgezwaaid.

Advertentie

Afgelopen zomer hielp Weerman de club uit Emmen uit de brand door voor de groep te gaan staan. Onder de oud-bondscoach is E&O zesde in de eredivisie geworden.

Met nummer vier BFC op bezoek zochten de groen-witten bij een riante voorsprong de kleedkamer op (20-13). In de tweede helft konden de gasten uit Beek wat aan de score doen, maar spannend werd het afscheidsduel van Weerman niet.

Drietal wordt doorgeschoven
De Emmenaar gaat een andere rol binnen de vereniging bekleden. Zijn opvolger is nog niet bekend gemaakt. Wel weet het fusieteam dat het na de zomer verder moet zonder talenten Emiel Hoogland, Youri Braker en Jorick Pol. Het drietal wordt doorgeschoven naar de BENE-Leagueploeg uit Zwartemeer.

Advertentie

Ook winst in de dertigste speelronde van de eredivisie voor Hellas. Door met 35-22 af te rekenen met DFS Arnhem zijn de Hagenezen op plaats twee geëindigd. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Poot, Coster en Van Starrenburg
In zijn laatste wedstrijd voor de wit-blauwen scoorde Martijn Poot nog maar eens tien keer. De schutter gaat het in het nieuwe seizoen in België bij Hubo Handbal proberen. Ook werd zaterdagavond in Den Haag afscheid genomen van Wessel Coster en Pim van Starrenburg.

In de krant weet Lotman te delen dat trainer/coach van Hellas Joris Witjens doorgaat. De voormalig hoekspeler van de Haagse club moet op zoek naar nieuwe helpers, want Björn Budding en Maura Visser stoppen.

Uitslagen slotronde eredivisie:
Houten – Aalsmeer 2 32-33
Dynamico – PSV 35-37
Hellas – DFS Arnhem 35-22
Vrone/Berdos – EHC 40-32
Havas – Volendam 2 35-40
WHC/Hercules – Bevo 2 47-26
E&O – BFC 37-32
Feyenoord – Quintus 23-30

Lees ook: Handhaving PSV na uitzege in Oss

Foto: Tina Kolthof

Advertentie