Wester: ”Deze wedstrijd was finalewaardig”

Tess Wester verscheen na afloop van de verloren WK-wedstrijd met Noorwegen teleurgesteld voor de camera’s van Ziggo Sport. De doelvrouw van Oranje was ondanks de nederlaag (34-37) wel trots op haar team.

‘’Dit was een wedstrijd die finalewaardig was. Ik ben trots op hoe we dit als team hebben voorbereid en hoeveel energie we erin hebben gestoken. Ik had ons wel wat beters gegund’’, zei Wester (12 stops, 27%) na afloop van het duel met de Noren.

Oranje kwam in de laatste wedstrijd van de hoofdronde goed uit de startblokken en nam al snel een 12-6 voorsprong, die echter voor rust alweer verdween. ”We begonnen super in de eerste helft. We hadden een vliegende start. Noorwegen is individueel heel goed. Daarna waren we niet altijd klaar voor hun één-tegen-éénacties”, keek Wester terug.

Geen nieuwe wereldtitel
Door het verlies van Oranje ligt de titelverdediger na één nederlaag al voor de kwartfinales uit het toernooi, iets wat volgens Wester niet te vergelijken is met het WK van 2019. ”Door de nieuwe opzet kun je die toernooien niet vergelijken. Als je kijkt naar de andere kant van het toernooi gaan teams er lachend doorheen. Winnen alles met tien verschil.”

”Wij spelen maar drie wedstrijden op niveau, dat is jammer. De andere wedstrijden gingen nergens over. Het is geen schande om gelijk te spelen tegen Zweden en nipt te verliezen van Noorwegen. We hebben vandaag wel de kansen gehad, maar het helaas laten liggen”, besloot de teleurgestelde doelvrouw van CSM Bucuresti.