Skip to main content

Westsite en Hiekka Hauskaa aangekomen op Gran Canaria

By 26 oktober 2017Beach Handball, Voorpagina

Terwijl het kwik daalt maken Nederlands kampioenen Beach Handball Westsite en Hiekka Hauskaa zich op voor het EK voor clubteams. Vanaf donderdag komen beide teams in actie op het Spaanse eiland Gran Canaria.

Advertentie

De dames van Westsite zijn samen met elf andere Europese teams in de race om de Champions Cup. In Biddinghuizen grepen de Amsterdammers de lang gekoesterde nationale titel. In Spanje treft Westsite onder meer het Kroatische Detono Zagreb en Multichem Szentendrei uit Hongarije.

Dani Baijens
De mannen van Hiekka Hauskaa maken hun debuut op het EK voor clubteams. Na een spectaculaire NK-finale versloeg de formatie van Danny Baijens titelhouder Camelot. Ook Hiekka Hauskaa heeft elf concurrenten uit onder meer Spanje, Rusland en Polen.

Grote afwezige bij het sterrenensemble is Dani Baijens. De ‘specialist’, die in de zaal uitkomt voor het opleidingsteam van SG Flensburg-Handewitt, kwam gisteravond namens de Oranjemannen binnen de lijnen tegen Griekenland. De Rotterdammer vond tijdens het WK-kwalificatieduel drie keer het net.

Donderdagochtend
Westsite opent het bal donderdagochtend tegen Detono Zagreb. Later op de dag start Hiekka Hauskaa de poulefase tegen Orosházi FKSE Hír-Sat uit Hongarije. In het weekend staat, na het afronden van de poulefase, de hoofdronde op het menu.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie