Skip to main content

Aalsmeer in BENE-League naar West-Vlaanderen, Bevo ontvangt Pelt en topper op zondag

Vier wedstrijden dit weekend in de BENE-League terwijl drie anderen ploegen de return in de EHF European Cup spelen.

Advertentie

In Panningen ontvangt Bevo Sporting Pelt. De thuisploeg hield vorig weekend een punt over aan het thuisduel met Aalsmeer. Na een telfout ontdekt te hebben is Bevo in beroep gegaan tegen de remise.

De Belgische bezoekers haalden gelijktijdig uit tegen Hubo Handbal. Het werd liefst 33-16 voor Sporting Pelt waar landgenoot Tommie Falke twaalf keer scoorde.

Top-5 binnensluipen
Aalsmeer (foto) reist voor het eerst af naar West-Vlaanderen. Nieuwkomer Izegem doet de deuren open voor de Noord-Hollanders. Bij winst kan Aalsmeer even de top-5 binnensluipen.

Izegem was vorige week zaterdag heel dichtbij de eerste punten van het seizoen. De West-Vlamingen kwamen in Zwartemeer terug van 30-23. Na een uur zwijnde thuisclub Hurry-Up (34-33).

Advertentie

Op zondagmiddag is LIONS – Hurry-Up. Om 16:00 begint de partij tussen de huidige nummers drie en vijf van de BENE-League. Als LIONS beide punten in huis houdt, gaat de formatie van Fred Michielsen op de ranglijst over Volendam en Achilles Bocholt heen.

Volendam en Achilles Bocholt
Twee laatstgenoemde teams laten zich net als Visé aankomend weekend in de EHF European Cup zien. Volendam en Achilles Bocholt verdedigen een voorsprong terwijl de kampioen van België van 2022 op eigen vloer een kleine achterstand (31-29) tegen het Turkse Beykoz moet wegpoetsen.

Volendam – HC Dinamo Pancevo begint zaterdagavond om 19:00. Door de uitzege (30-33) staan de mannen van trainer/coach Geert Hinskens er heel goed voor.

Programma zaterdag:
Izegem – Aalsmeer
Bevo – Sporting Pelt
Hubo Handbal – KTSV Eupen

Programma zondag:
LIONS – Hurry-Up

Top-5 BENE-League:
1. Achilles Bocholt 8-12
2. Volendam 7-11
3. LIONS 7-11
4. Visé 7-9
5. Hurry-Up 7-9

Lees ook: Geen nieuwe stunt Houten in midweek
En ook: In BENE-League kan Schneider eindelijk om iets tastbaar spelen

Foto: FotoReza

Advertentie