Skip to main content

Angola maakt deelnemersveld Limburgse Handbaldagen compleet

By 7 september 2016september 17th, 2016Geen categorie

Met de bevestiging van het nationale handbalteam van Angola is het deelnemersveld van de 29e Limburgse Handbal Dagen (LHD) compleet.

Advertentie

Angola is voor het eerst sinds 2007 gekwalificeerd voor het WK, dat vlak na de LHD plaatsvindt in Frankrijk. De equipe ziet het toernooi dan ook als een uitgelezen kans om warm te draaien voor deze wereldkampioenschappen.

Zwarte Antilopes
Angola is sowieso  één van de beste ploegen van het Afrikaanse continent. De afgelopen tien jaar eindigden de “Zwarte Antilopes” steevast in de subtop van het Afrikaanse kampioenschap met vierde plaatsen (3 maal), een vijfde en een derde plaats. De laatstgenoemde positie behaalde het team dit jaar op het Afrikaans kampioenschap en dat maakt Angola een geduchte outsider voor winst op de LHD 2016. De ploeg debuteert op de Limburgse Handbal Dagen en kan de eerste Afrikaanse winnaar ooit worden. Eerder was het Tunesische Étoile Sportive du Sahel verliezend finalist (2007).

Deelnemers
Met de bevestiging van Team Angola is de line-up van de 29e editie van de LHD compleet. Naast de vaste deelnemers OCI-Lions (Sittard-Geleen) en Targos/Bevo HC (Panningen) werden eerder al de volgende ploegen vastgelegd: Halden Topphåndball (Noorwegen), Tenax Dobele (Letland), Asso-ciacaoa Artistic de Avanca (Portugal) en de nationale handbalploegen van Zuid-Korea en Iran.

De Limburgse Handbal Dagen vinden dit jaar plaats op op 27, 28 en 29 december in de Topsporthal FitlandXL in de gemeente Sittard-Geleen.

Advertentie