Skip to main content

Borussia Dortmund heel laat naast Thüringer HC

Het Borussia Dortmund van trainer/coach Henk Groener (foto) heeft door een late inhaalrace een punt overgehouden aan het thuisduel met runner-up Thüringer HC: 30-30.

Advertentie

Bij 23-27 en nog een kwartier op de klok leken de gasten met twee waardevolle punten in de Bundesliga aan de haal te gaan. Met vier van haar acht goals hielp Alina Grijsseels de thuisploeg uit Dortmund aan de remise. Twee tellen voor het eind viel de gelijkmaker.

In de slotminuut had Nathalie Hendrikse Thüringer HC nog op voorsprong gezet (29-30). De rechterhoekspeler was gisteravond belangrijk door zeven doelpunten voor de nummer twee van de Bundesliga te scoren. Onder de lat van Borussia Dortmund kwam Yara ten Holte tot zestien stops (37 procent).

De koppositie in Duitsland is nog altijd voor SG BBM Bietigheim. De titelhouder kende gisteravond geen problemen met Buxtehuder SV: 20-37 (7-22). Kelly Dulfer – die haar contract met tenminste één jaar heeft verlengd – Roos Daleman (beiden vier treffers) en Inger Smits (twee) werkten zich namens SG BBM Bietigheim op het scoreformulier.

Top-3 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 11-22
2. Thüringer HC 12-21
3. Borussia Dortmund 12-19

Foto: FotoReza

Advertentie