Skip to main content

Cruciale terugkeer Schmetz in Volendam

By 27 januari 2017BENE-league, Voorpagina

Lions-coach Mark Schmetz keert zaterdagavond terug bij zijn oude club Kras/Volendam. Het duel in het Noord-Hollandse vissersdorp is cruciaal.

Advertentie

Schmetz is met zijn nieuwe club OCI-Lions verwikkeld in de strijd om de koppositie. Concurrenten Initia Hasselt en Callant Tongeren treffen elkaar in België. Bij winst in Volendam doen de Limburgse leeuwen goede zaken richting de Final 4 van de BENE-League.

Gewilde plek
Voor Volendam staat de eigen ‘hotseat’ op het spel. De formatie van Konitz is op dit moment de vierde Nederlandse ploeg in de BENE-League en is virtueel ingedeeld in kampioenspoule A. Daarin treft Volendam de beste Nederlandse club van de BENE-League, de minste club en de nummer twee van de eredivisie.

Gezien de huidige verhoudingen zou voor de oranjehemden uit het vissersdorp de weg vrij zijn naar de halve finale door een poule met Lions, KWS/Quintus en AES/Arnhem. Poule B ziet er, virtueel, een stuk zwaarder uit met JMS/Hurry-Up, Fiqas/Aalsmeer, Targos/Bevo en eredivisiekoploper Oosting/E&O.

Hete adem
Door de verrassende winst van Bevo op Tongeren voelt Volendam de Panningse hete adem in de nek. Voor de Noord-Limburgers staat het uitduel met hekkensluiter Quintus op het programma. Het verschil op de ranglijst tussen Volendam en Bevo is één puntje: dertien om twaalf. Er worden nog vier duels gespeeld in de BENE-League. Begin maart starten de play-offs in eigen land.

Aalsmeer krijgt bezoek van de huidige nummer vier van de ranglijst: Achilles Bocholt. In Zwartemeer staat zaterdagavond het treffen tussen Hurry-Up en Visé BM op het programma. Beide thuisduels zijn zaterdagavond live te volgen.

Foto: FotoReza

Advertentie