Skip to main content

Staande ovatie Bevo na stunt op koploper

By 22 januari 2017BENE-league, Voorpagina

Targos/Bevo is 2017 ijzersterk begonnen. Tijdens de herstart van de BENE-Leauge werd koploper Callant Tongeren puntloos huiswaarts gestuurd: 23-21. De overwinning werd met veel feestvreugde ontvangen.

Advertentie

In een spannend duel viel de beslissing in de laatste minuut. Sonni de Jonge tekende dertig seconden voor het eind voor de beslissende treffer. Opbouwspeler Nick de Kuyper werd topschutter aan Panningse kant met acht goals. Zo moet het Tongeren van Maurice Canton de koppositie door de verliespartij laten aan Initia Hasselt.

Gewilde plaats
De overwinning van het geplaagde Bevo werd met veel vreugde ontvangen. Na het laatste fluitsignaal stonden de supporters van de blauw/gelen op de banken voor hun gladiatoren. Door de verliespartij van Kras/Volendam bij BM Visé (33-31) nadert de ploeg van Harold Nusser de Noord-Hollanders tot één punt.

De positie van Volendam, als vierde Nederlandse club in de eredivisie, is gewild. Tijdens de play-offs wordt de nummer vier ingedeeld in poule A, waar ook de Nederlandse nummer zes van de BENE-League en de nummer twee van de eredivisie deel van uitmaken.

Stavast 
OCI-Lions maakte zaterdagavond geen fout. Tegen KV Sasja klonk nét op tijd het eindsignaal: 33-32. Na een vliegende start (6-1) zag coach Schmetz Ivo Steins en Luca Groff geblesseerd afhaken. Laat in het duel kwamen de gasten uit Antwerpen bij 30-30 op gelijke hoogte. Het was jongeling Ivar Stavast, goed voor zes doelpunten, die in de laatste minuut voor de laatste goal van het duel zorgde.

Overige uitslagen:
Merksem Handbal – Fiqas/Aalsmeer: 21-27
Initia Hasselt – JMS/Hurry-Up: 32-28
Achilles Bocholt – KWS/Quintus: 36-21

Foto: FotoReza

Advertentie