Skip to main content

Dit zijn de 10 best gelezen berichten van 2023

By 31 december 2023Voorpagina

Het kalenderjaar zit er bijna op. De redactie van Handbal Inside is in de websitecijfers gedoken. Dit zijn de tien best gelezen berichten van 2023.

Advertentie

10. Ravensbergen maakt transfer: “Het voelde als een kans die ik moest pakken”
Transfernieuws scoort altijd. In de lente maakte doelman van Oranje Bart Ravensbergen zijn overgang naar Bundesliga-club Frisch Auf Göppingen bekend en dat zorgde voor veel clicks.
Check het transferverhaal van de goalie

9. ORANJE U17 IS EUROPEES KAMPIOEN
Één nationale ploeg kroonde zich dit jaar tot allerbeste van Europa: de meiden U17 op het zand. In Turkije werd Hongarije in de eindstrijd van het EK Beach Handball verslagen en daar wilden liefhebbers graag over lezen.

8. Uitgekozen Klomp moet stoppen: “Het is ineens klaar”
Ook triest nieuws zorgt voor traffic. 2023 betekende het einde van de carrière van Kalia Klomp. Om gezondheidsredenen moest de speelsters van Buxtehuder SV onlangs de topsport verlaten.
Lees het interview met Klomp

Advertentie

7. NK Beach Handball is niet uitgespeeld
Websitebezoekers vroegen zich sterk af waarom het NK Beach Handball in juli niet werd uitgespeeld. Door de hitte ging dor alle finales in Venlo een vette streep.

6. Polman debuteert vanavond als tv-presentatrice
In de zomer van dit jaar deed Oranjedame Estavana Polman (header) meer dan alleen bijkomen in de zon. Ze maakte op SBS6 haar debuut als tv-presentatrice! Polman was zes afleveringen lang in ‘Beter Laat Dan Nooit’ te zien.

5. Ze kwamen voor een handbaltoernooi naar Nederland, sommigen gingen nooit meer naar huis
Een teaser van het Handbal Inside Magazine op plaats vijf. Een opmerkelijk verhaal van Gerben van ’t Hek en Rens Lieman.
Ga naar de teaser

4. Dit is het speelschema van Oranje in de hoofdfase
Fans wilden eerder deze maand graag weten tegen welke teams de Oranjedames zouden gaan spelen op het wereldkampioenschap. Na de poulefase wachtten voor Nederland Brazilië, Oekraïne en Spanje. Drie keer winst waarna Noorwegen in de kwartfinale te sterk was (23-31).

3. Babyboom in het handbal: “Het is goed te combineren met topsport”
Nog een preview van een artikel uit het Handbal Inside Magazine in dit overzicht. Lois Abbingh, Estavana Polman en Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen kwamen in het stuk van Ingrid Lemmens aan het woord.
Abonnement scoren? Klik hier

2. Tiener Van Vliet verlaat wereldkampioenschap
Na vijf wedstrijden in Denemarken keerde tiener Loïs van Vliet in de tweede week van december huiswaarts. Dat zorgde online voor ophef, maar bleek een vooraf gemaakte afspraak tussen de staf en linkerhoekspeler van VOC.

1. International Polman moet onder het mes
In september kwam naar buiten dat Estavana Polman, twee maanden voor het WK, toch weer onder het mes moest. De opbouwer van Rapid Bucuresti keerde tijdig terug op de vloer en eindigde met de Oranjedames op plaats vijf van de wereld.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie