Skip to main content

Dit zijn de best gelezen berichten van 2022

By 24 december 2022Voorpagina

Een lijstje voor bij het kerstmaal: dit zijn de best gelezen berichten op de website van Handbal Inside in 2022. Onder de top-5 vind je de vijf artikelen die ook bij de populairste tien horen.

Advertentie

5. Na veertien stops in Boedapest moest Van Leeuwen een kaakconstructie afmaken
Thijs van Leeuwen was dé sensatie van het EK in januari. Door coronabesmettingen mocht de goalie van Sporting Pelt opeens afreizen naar Hongarije waar hij tijdens zijn EK-debuut de sterren van de hemel keepte. Na de zege op Montenegro moest Van Leeuwen zijn werk nog even afmaken.

4. Aalsmeer – Visé gestaakt na vechtpartij
Een smetje op het vorige BENE-Leagueseizoen. In februari in De Bloemhof gingen enkele spelers van Aalsmeer en Visé na een fikse overtreding met elkaar op de vuist. Uiteindelijk werden vier spelers voor langere tijd geschorst.

3. Beerput over Duitse toptrainer gaat open
Een verhaal dat heel Duitsland en ook Nederland in zijn greep hield. In Dortmund werd André Fuhr ontslagen waarna speelsters een boekje over de hoofdtrainer open deden.

Advertentie

2. Viaplay pakt uitzendrechten van Ziggo Sport af
Over een maand moet je voor het wereldkampioenschap niet inschakelen op Ziggo Sport, maar Viaplay. De streamingsdienst heeft uitzendrechten van de IHF van de sportzender afgepakt en zendt tot en met 2031 WK’s uit.

1. Opwinding rond Polman: Oranjedame buiten wedstrijdselectie gehouden
De meest besproken speler van het kalenderjaar Estavana Polman staat vaak in de lijst met best gelezen berichten. Plots keerde ze niet meer terug bij Team Esbjerg. Na ruzie, juridisch gesteggel en veel geruchten tekende Polman in de zomer bij competitiegenoot Nykøbing. Na het EK pakte de Oranjedame alweer haar koffers en om bij het Roemeense Rapid Bucuresti aan te sluiten.

6. Polman en Team Esbjeg per direct uit elkaar
7. IHF maakt vier veranderingen in spelregels bekend
8. Oranje zonder dekkingspecialist Dulfer tegen Spanje
9. Nykøbing verkoopt Polman
10. Groot laat zich opeens in Denemarken zien

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie