Skip to main content

Opwinding rond Polman: Oranjedame buiten selectie gehouden

Commotie in Denemarken rond het ontbreken van Estavana Polman in de wedstrijdselectie van Team Esbjerg. TV2 heeft met trainer/coach Jesper Jensen gesproken.

Advertentie

Polman ontbrak gisteravond tijdens het competitieduel tussen Team Esbjerg en Ajax København (39-27) op de bank bij de thuisploeg. Om disciplinaire redenen mocht de Oranjedame thuisblijven, zegt coach Jensen tegenover de Deense media.

In het weekend zou Polman in het Champions League-duel tegen HC Podravka Vegeta na rust geweigerd hebben in te vallen. Jensen: “Niemand mag zich boven het team stellen. Dat is eigenlijk het enige dat ik kwijt wil.”

WK in Spanje
Volgens TV2 heeft Polman, die sinds 2013 voor Team Esbjerg speelt, weinig te melden over het voorval. Eerder zorgde de linkeropbouwer al voor opschudding bij Team Esbjerg door na een knieblessure zonder een speelminuut voor de rood-witten gemaakt te hebben al bij het Nederlands team aan te sluiten.

Polman liet toen los: “Natuurlijk willen ze dat ik thuisblijf, zodat ik minder risico loop dat ik opnieuw geblesseerd raak. Ik begrijp het. Maar ze moeten ook mijn keuze begrijpen.” Op het WK in Spanje speelde de blondine een bijrol. Oranje eindigde als titelhouder op een teleurstellende negende plaats.

Om tafel
Morgenavond moet Team Esbjerg weer aan de bak in eigen land. Skanderborg Håndbold komt op bezoek bij de kampioenskandidaat. Volgens de Deense media gaat de clubleiding nog voor de competitiewedstrijd met Polman, wiens contract tot 2023 doorloopt, en Jensen om tafel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie