Skip to main content

Doek gevallen voor E&O en ARBO Rotterdam

De vrouwen van E&O en ARBO Rotterdam zijn dit weekend gedegradeerd uit de eredivisie. De teams wacht na de zomer een herstart in de eerste divisie.

Advertentie

Ook het drieëntwintigste competitieduel ging verloren door de jongedames van E&O. Nog even spartelden de groen-witten uit Emmen tegen Foreholte (8-3), maar nog voor rust kwamen de gasten uit Voorhout aan de goede kant van de score terecht (12-15).

Vijftien jaar
Bij 25-35 klonk het eindsignaal, waardoor E&O een wedstrijd voor het eind van de nacompetitie weet dat het na vijftien jaar op het hoogste niveau een stapje terug moet doen. Met één punt achterstand op Westfriesland/SEW heeft Foreholte nog een theoretische kans op het ontwijken van de play-off met de algemene periodekampioen van de eerste divisie.

Lees ook: Voorzitter E&O verbaast zich over leegloop vrouwenploeg

Op dezelfde zaterdagavond werd ook duidelijk dat ARBO Rotterdam de eredivisie voor tenminste een jaar gedag zegt. Op bezoek bij groepsleider Olympia’89 ging de formatie van Arjan Koster over de knie (33-27). Met negen doelpunten was Geert van de Goor de plaaggeest van de Rotterdamse eredivisionist.

Noord-Brabantse stuntploeg
Olympia’89 plaatste zich door de zege voor de finale van de play-offs. In de eindstrijd gaat de Noord-Brabantse stuntploeg het opnemen tegen Def-Fire/Aristos of Havas. De winnaar van het tweeluik komt na de zomer uit in de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie