Duitsland naar finale!

By 29 januari 2016Geen categorie

De eerste finalist van het EK in Polen is bekend. Na een sensationele halve finale was het Duitsland dat zich ten koste van Noorwegen plaatste voor de finale. In Krakau stond er na 60 minuten en twee keer vijf minuten verlengen 33 – 34 op het scorebord!

Vanaf de eerste minuut was het een gelijkopgaande strijd tussen Noorwegen en Duitsland. Beide ploegen verdedigde stevig waardoor vrijwel alle doelpunten werden gemaakt vanaf de 7 meter. Na 9 minuten stond het 4 – 4. In de fase daarna slaan de Duitsers een gaatje, mede doordat de Noren in korte tijd tegen meerdere tijdstraffen aanlopen. Via Rune Dahmke en Tobias Reichmann loopt de ploeg van Dagur Sigurdsson uit naar 5 – 9.

Duitsland3

Doelman Andreas Wolff vervulde opnieuw een sleutelrol tegen Noorwegen

De Noorse bondscoach Christian Berge grijpt naar een time out. Het loopt niet bij de Noren. De donderspeech van Berge werpt zijn vruchten af. Zijn ploeg komt terug tot 7 – 9. Dan volgt er een periode waarin beide ploegen moeilijk tot scoren komen. Doelmannen Andreas Wolff (DUI) en Ole Erevik (NOR) weten menig doelpoging te keren. In de 25ste minuut staat het 10 – 11 voor de Duitsers. De marge van één punt kunnen de Duitsers tot aan de rust vasthouden: 13 – 14.

In de tweede helft nemen de Noren onverwacht het initiatief. Ondanks een tijdstraf van Kent Robin Tonnesen pakken zij zelfs de voorsprong: 17 – 16. De Noren worden sterker. Eenmaal compleet verruimen zij de marge naar twee doelpunten (19 – 17, 38 min). Vervolgens is het stuivertje wisselen. Om de beurt pakken beide ploegen de voorsprong. Eerst de Duitsers via Julius Kühn (20 – 21). Dan de Noren via Tonnesen (22-21).

Met nog negen minuten op de klok lijken de Noren Duitsland te breken. Kristian Bjornsen schiet raak vanaf 7 meter en bepaald de stand op 24 – 22. De tijd tikt in het voordeel van de Noren. Met nog 1 minuut te spelen staat het 27 – 26 en Noorwegen neemt een time out. De aanval daarna wordt om zeep geholpen en de Duitsers mogen in de tegenaanval. Ook zij nemen een time out om hun laatste aanval op te zetten. Dahmke scoort de gelijkmaker vanuit de linkerhoek. De Noren hebben dan nog 15 seconde om te scoren. Dat lukt hen echter niet. Het staat dan 27 – 27 en dus wordt het verlengen!

O’Sullivan opent de score voor Noorwegen, waarna Reichmann weer gelijk maakte vanaf 7 meter. We zijn dan inmiddels 3 minuten onderweg als Duitsland de voorsprong pakt: 29 – 30! O’Sullivan (NOR) en Pekeler (DUI) pakken dan beide een twee minuten tijdstraf. Zowel Noorwegen als Duitsland met vijf veldspelers op het veld. Reichmann maakt dan zijn tiende van de dag. De Duitsers leiden met 31 – 30.

In de tweede verlenging gaat het gelijk op. Met nog 2,5 minuut op de klok staat het 32 – 32. De Duitsers hebben de laatste aanval. Het staat dan 33-33. Met nog een paar seconde op de klok schiet Kai Häfner zijn ploeg naar de finale: 33 – 34!

Ontdek ziggo alles in 1 Image Banner 728 x 90