Duitsland pakt het goud!

By 31 januari 2016Geen categorie

Duitsland is vanmiddag bij het EK in Polen Europees kampioen geworden. De Duitsers versloegen Spanje: 24-17

Nadat de Duitsers in 2007 voor het laatst een groot toernooi wonnen was het dus nu eindelijk weer raak.

Duitsland begon erg sterk aan de wedstrijd. De dekking van de Duitsers stond als een huis en Spanje kon via een penalty van Rivera pas na 5(!) minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Kai Häfner maakte de eerste drie goals van de wedstrijd en na 12 minuten stond het 6-2 voor Duitsland. De Duitse verdediging was niet te overwinnen voor Spanje en als ze er dan doorheen kwamen was daar altijd nog keeper Andreas Wolff.

Na een kwartier spelen zorgde Rune Dahmke voor de 7-2 en stopte Wolff in ondertal een schot van Rivera. Na een tijdstraf voor Erik Schmidt kon Spanje terugkomen tot 7-4.
Vervolgens was het woord weer aan Duitsland: Faith knalde de 8-4 in de kruising en Wolff stopte weer eens een open kans.

Het was aan Spanje’s keeper Arpard Sterbik te danken dat de achterstand niet verder opliep. Na 26 minuten stond het 8-5 voor Duitsland. De Duitsers, die al 7 minuten niet meer gescoord hadden, namen een time-out. Strobel scoorde een minuut voor rust de 9-5 waarna Entrerrios er meteen weer 9-6 van maakte. Met nog 5 seconden te spelen voor rust scoorde Julius Kuhn de 10-6 en dat was dan ook de ruststand.

In de tweede begon Duitsland weer sterk. Via doelpunten van Reichmann en Pekeler en reddingen van Wolff stond het na 33 minuten 12-6.

Na 35 minuten scoorde Dahmke voor Duitsland de 13-7 en stopte Wolff, die inmiddels op een stoppercentage van 56% zat, weer eens een vrije kans van Tomas.

De Duitse dekking bleef onoverwinbaar en nadat Spanje twee penalty’s achter elkaar miste kon Duitsland na 40 minuten uitlopen naar een 14-8 voorsprong. Häfner zorgde vervolgens voor de 15-9 en Wolff stopte een vrije kans van García.

Met nog een kwartier te spelen stond het 17-10 voor Duitsland en door een tijdstraf van Sellin kon Entrerrios er met nog 12 minuten te spelen 17-11 van maken. Kai Häfner maakte er in ondertal vervolgens 18-11 van en via een penalty van Tomas werd het 19-11 na 49 minuten.

Via Pekeler, Sellin en een redding van Wolff kwam Duitsland met nog 7 minuten op de klok op 20-13(!). De Spanjaarden waren het helemaal kwijt en via Dahmke werd de vernedering alsmaar groter. De Spaanse bondscoach nam een time-out om nog wat te forceren. De Duitse bondscoach Dagur Sigurdsson vertelde zijn ploeg dat het met het hoofd moest blijven spelen en niet tegen domme tijdstraffen aan moest lopen. Faith maakte er met zijn derde doelpunt nog 22-13 van en met nog 6 minuten te spelen was de wedstrijd beslist. Met twee reddingen achter elkaar liet Wolff nog maar eens zien waarom hij de beste keeper van het toernooi is. Duitsland won uiteindelijk met 24-17 en kroonde zich daarmee terecht tot Europees kampioen.

Keepers Arpard Sterbik en Andres Wolff werden verkozen tot mannen van de wedstrijd.