Skip to main content

Eerste twee buitenlandse namen Limburgse Handbaldagen bekend

De voorbereidingen op de 29e editie van de Limburgs Handbal Dagen zijn inmiddels in volle gang en de organisatie is druk doende om een mooi en attractief deelnemersveld samen te stellen. Beide Limburgse finalisten voor de landstitel OCI Lions en Targos Bevo HC zullen het tijdens de 29e editie van de Limburgs Handbal Dagen (LHD) in ieder geval moeten opnemen tegen het Noorse Halden Topphåndball en het Letse Tenax Dobele. 

Advertentie

Topphåndball
De revelatie van de het Noorse handbal komt uit Halden, ten zuiden van Oslo en vlak bij de grens met Zweden. Halden Topphåndball (HTH) is de naam van de fusievereniging die in 2011 is ontstaan uit een regionaal samenwerkingsverband van diverse clubs. Sinds 2014 speelt HTH in de hoogste Noorse divisie waar het dit jaar op een vijfde plaats eindigde. In de daaropvolgende play-offs schakelde het team van trainer Jonas Wille eerst Fyllingen Bergen (de tegenstander van FIQAS/Aalsmeer in de Challenge Cup) uit, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Haslum HK.

Tenax Dobele
Tenax Dobele uit de gelijknamige stad Dobele, dat op 65 km van de hoofdstad Riga ligt, is dit weekend voor vierde keer op rij landskampioen van Letland geworden. Dit jaar werd concurrent Celtnieks Riga in een ‘best of five’-serie met 3-0 verslagen.

”Ik heb schitterende verhalen gehoord over de LHD”

Trainer Sandris Veršakovs is verheugd met de deelname aan de LHD. ”Naast deelname aan de Baltic Handball League waarin we in de halve finale door SKA Minsk werden uitgeschakeld willen we graag meer internationale ervaring opdoen. Van onze handbalvrienden uit omringende landen heb ik schitterende verhalen gehoord over de LHD en ik ben blij dat we dit jaar de kans hebben om ons te tonen.” Veel spelers van Tenax Dobele zullen we overigens ook terugzien tijdens de EK 2018 kwalificatiewedstrijden tussen Letland en Nederland.

De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016.

Foto: LHD

Advertentie