Skip to main content

In de etalage: Schmetz, Neuteboom en Mullens

De transfermarkt draait op volle toeren. Spelers verkassen, blijven of verlengen. Een enkeling wacht om uiteenlopende redenen rustig af. De ‘vrije spelers’. In de etalage!

Advertentie

Regerend landskampioen OCI-Lions lijkt een nieuwe weg in te willen slaan. Waar eerder naar buiten werd gebracht dat Limburgers Marco Vernooy en Tim Mullens op zoek kunnen naar een andere club, werd maandagavond daaraan toegevoegd dat ook afscheid wordt genomen van Monique Tijsterman. Naar verluid keert de succescoach terug naar het NHV, terwijl Vernooy vertelde aan Handbal Inside alles rustig op een rijtje te willen zetten.

Hopen op buitenlands avontuur
Ook Jort Neuteboom neemt de tijd. Het contract van de boomlange schutter werd niet verlengd in Zwartemeer. Geen paniek bij de nieuwbakken international. De 24-jarige oud-speler van onder meer Swift en Houten hoopt stiekem op een buitenlands avontuur. Zo trainde Neuteboom mee met TuS Ferndorf. Wordt vervolgd.

Naast Tijsterman loopt er nog een grote naam in de coachland clubloos rond: Mark Schmetz. Na een aantal jaar aan het roer bij KRAS/Volendam mag de oud-topspeler op zoek naar een nieuwe klus. Is de kleine Limburger een optie voor de Lions? De laatste Supercup werd onder leiding van Schmetz prooi voor de formatie uit het vissersdorp.

Advertentie

Rondje door Europa
Na het terugtrekken van de damesploeg van DOS, mochten een aantal topspeelsters op zoek naar een nieuwe club. Zo kwam Noordink terecht bij Dalfsen en vertrok keepster Hoogenboom naar Duitsland. Ook cirkelloopster Mabel Panhuis hoopt binnenkort een contract te tekenen over de grens. De jeugdinternational is op proef geweest in Denemarken.

Tot slot een uitstapje naar het buitenland, waar Iso Sluijters z’n laatste wedstrijd heeft gespeeld voor TV Emsdetten. Door een hardnekkige blessure werd het avontuur bij de tweede Bundesliga-club niet het gehoopte succes voor de linkshandige schutter. Het contract van Sluijters loopt af en dus mag de international uitkijken naar een nieuwe club. De voormalig speler van E&O maakte in een paar jaar tijd een goed rondje door Europa. Zo droeg hij bijvoorbeeld het shirt van het Spaanse BM Alcobendas, het Duitse HC Erlangen en het Noorse Elverum Handball.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoRezaAdvertentie