Skip to main content

Europese finalisten gedoodverfde favorieten in Biddinghuizen

De deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap Beach Handball zijn bekend. De Nederlandse ploegen die actief waren tijdens de EBT Finals zijn op 2 en 3 juli de headliners in Biddinghuizen.

Advertentie

Bij de heren treffen het Tilburgse Camelot en US Amsterdam elkaar al in de poulefase. De Brabanders werden eind mei vierde van Europa in Thessaloniki, tijdens de finales van de European Beach Tour. Schoenenreus/Allstars, met meerdere spelers van eerste divisionist Achilles Apeldoorn, lijkt de favoriet in poule B. Vorig jaar versloeg Camelot US in de finale.

Hiekka Hauskaa is een outsider voor de Nederlandse titel. De combiploeg waarborgt meerdere voormalig jeugdinternationals binnen de gelederen. Het talentvolle team werd in het weekend van 4 en 5 juni eerste op een toernooi met onder meer Camelot en US. Vorig jaar greep Hiekka Hauskaa de vaderlandse titel bij de A-junioren.

Indeling groepsfase:
Poule A: Paksoft/Camelot, US Amsterdam, Jahn II en HVC 2. Poule B: HVC 1, Schoenenreus/Allstars, Maedilon VZV en Hiekka Hauskaa.

Advertentie

De damestitel ging in 2015 zeer verrassend naar het Gelderse Voorwaarts. Met het fanatieke Niedorp kent de tweede divisionist uit Twello een geduchte tegenstander in poule A. De andere poule mag met recht de ‘poule des doods’ genoemd worden. Westsite, Camelot, Voorwaarts 2 en US mogen uitmaken welke twee teams zich plaatsen voor de kruisfinales op zondag 3 juli. Westsite en Camelot speelden tijdens de EBT Finals in Griekenland om het brons. De plak ging naar de Tilburgers.

Indeling groepsfase:
Poule A: Voorwaarts 1, Niedorp, Beilen en Combinatie ’64. Poule B: Westsite, TSHV Camelot, Voorwaarts 2 en US Amsterdam.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jaap van der PijllAdvertentie

Join the discussion 4 Comments