GOUD: Oranje beachhandbalsters beste van Europa!

De Nederlandse beachhandbalsters U16 hebben vanmiddag in het Portugese Nazaré voor een sensatie gezorgd op het EK. De ploeg van Harald Mulder en Serge Ter Horst won de finale van het prestigieuze beachtoernooi in twee sets van Spanje.

‘Walk over’
Oranje start goed aan de finale. In de eerste set konden de Spanjaarden de Nederlanders nauwelijks bijhouden. Na amper vier minuten spelen staat het al 9 – 2, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Lisanne Bakker. In de aanval is het vooral specialist Eva van Diepen die voor het nodige gevaar zorgt. De eerste set wordt uiteindelijk gewonnen met 17 – 6.

Tweede set
In de tweede set bleef Spanje beter in het spoor van Nederland en kond de ploeg van het Iberisch schiereiland in de zesde minuut zelfs de voorsprong pakken (10 – 12). De teams gaan uiteindelijk met een gelijke stand de slotfase in: 12 – 12 met nog drie minuten op de klok.

Met nog dertig seconden op de klok neemt bondscoach Harald Mulder bij 18-18 een time out. De oranjehemden proberen via een buitenwissel een vlieger te spelen, maar dit mislukt. Spanje in balbezit met nog 10 seconde te spelen. De Spanjaarden missen in een uiterste poging en doelvrouw Lisanne Bakker gooit vanaf eigen helft de bal in de goal: 20 – 18! Oranje U16 is Europees kampioen Beach Handball 2016!

Oranje support
De hele wedstrijd kon Oranje rekenen op veel steun vanaf de tribunes. De jongens van Oranje U16, zelf tiende geëindigd op het eindtoernooi, zorgde voor de nodige sfeer in het bomvolle stadion op het strand van Nazaré.