Skip to main content

Het blijft gissen naar de clubkeuze van Oranjedame Estavana Polman

Het is blijft gissen naar in welke clubkleuren international Estavana Polman (29) na ontbinding van haar contract bij Team Esbjerg na de zomer te zien is.

Advertentie

Weken gingen voorbij nadat Polman uit de wedstrijdselectie van de Deense runner-up werd gezet. Na juridisch gesteggel is besloten haar doorlopende contract bij Team Esbjerg te ontbinden waardoor de opbouwer van Oranje vrij is om ergens anders te tekenen.

Ondanks twee zware kruisbandblessures en een zwangerschap is Polman nog niet klaar met het spelletje, vertelde ze een maand geleden in Vandaag Inside. Bij een aanstaande transfer moet de Oranjedame wel rekening houden met meer dan alleen zichzelf. Polman heeft samen met Rafael van der Vaart een dochtertje en vader is voetbaltrainer in Esbjerg.

Odense HC?
Een overgang in Denemarken lijkt voor de hand. Zijn competitiegenoten van Team Esbjerg als Herning-Ikast Håndbold, Viborg HK of zelfs kampioen Odense HC geïnteresseerd in de diensten van Polman? In 2019 nog MVP van het gewonnen WK, maar ook speelde Polman al heel lang geen zestig minuten meer. Bij Odense HC ontbreekt landgenoot Lois Abbingh de eerste maanden van het seizoen, omdat ze in verwachting is.

Advertentie

In november is het Europees kampioenschap. Polman zal tijdig willen tekenen om genoeg wedstrijdritme op te doen. Bondscoach Per Johansson haalde Polman twee maanden geleden bij de nationale ploeg, liet haar meetrainen op Papendal, maar gunde de Arnhemse door gebrek aan vlieguren op de vloer geen minuut.

Over de grens van Denemarken
Of zal Polman aan het eind van haar fraaie (interland)carrière ondanks familiaire belangen nog één keer voor een avontuur gaan over de grens van Denemarken – het land waar Polman sinds 2011 speelt – gaan, om daarna net als partner Van de Vaart misschien vaker op de Nederlandse televisie te verschijnen? Het is raden, want net als tijdens de onderhandelingen tussen Team Polman en Team Esbjerg blijft het professioneel stil rond de gebekte goaltjesdief. De belangen lijken groot.

Foto: FotoReza

Advertentie