Skip to main content

Houten ondergaat metamorfose

By 15 april 2020Eredivisie, Voorpagina

Na de zomer staat een heel ander Houten op de vloer in The Dome. De eredivisionist ondergaat een metamorfose.

Advertentie

Een jaar geleden promoveerde Houten naar de BENE-League. Het avontuur leverde de club niet op wat het had verwacht. De publieke belangstelling viel tegen en met drie overwinningen verloor de formatie van Rick Louw veel vaker dan dat de handen in de lucht konden.

Een week geleden maakte kartrekker van de club Dick Jacobs bekend dat Houten de licentie voor de BENE-League inlevert. Op eredivisieniveau hoopt de formatie uit Utrecht een herstart te maken. De nieuwe hoofdtrainer Freek Gielen gooit het over een heel andere boeg.

Nieuwe ploeg
Met Ruben de Bok blijft een belangrijke schutter aan. Bjorn Brachten komt over van E&O. Daartegen keren Harm Voogt en Rens van Kregten Houten de rug toe. Laatstgenoemde keert terug naar zijn oude liefde: hoofdklasser Achilles Apeldoorn.

Jonge spelers
Ook Thies Berendsen, Sonni de Jonge, Jarn van Gool en aankoop Noelvis Robles Reve verlaten de geel-zwarten. Daarmee moet Gielen bouwen aan een nieuwe ploeg. Houten mikt op jonge spelers met een mooie toekomst. Zo blijven Rogier Teeuwissen en Rowan Hilbers in The Dome.

Lees ook: Samenwerking Houten en Nieuwegein stopt

Foto: FotoReza

Advertentie