Hurry-Up door het oog van de naald tegen OCI-Lions 2

JMS Hurry-Up is vanavond in de kwartfinale van de beker door het oog van de naald gekropen. De ploeg van coach Joop Fiege verraste de afgelopen weken door in de kampioensgroep te winnen van FIQAS/Aalsmeer en KRAS/Volendam maar ontsnapte vanavond aan een blamage in de kwartfinale van het bekertoernooi. De Zwartemeerders konden de wedstrijd tegen het reserveteam van de OCI-Lions pas na verlenging beslissen: 36-38

Stroeve start
Hurry-Up had het vanaf het begin af aan zwaar tegen de jonge Limburgers. De ploeg van oud-international Harold Nusser pakte al snel de leiding in de wedstrijd en gaf die lange tijd niet uit handen. Na twintig minuten hadden de Lions een 12-10 voorsprong en nam Joop Fiege een time-out. Dat had echter weinig effect. De Lions hielden het goede spel vol tot aan de rust en gingen met een 18-15 voorsprong de kleedkamers in.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Hurry-Up langzaam wat beter in de wedstrijd. Het kroop dichterbij en na 46 minuten kwam het op gelijke hoogte: 25-25. Even leek het erop dat de Zwartemeerders door zouden trekken, maar de Lions weerden zich kranig. Via 27-27 kwamen de Lions vijf minuten voor tijd opnieuw op voorsprong: 30-29. Hurry-Up kwam echter via Bart Mik meteen weer op gelijke hoogte en met nog twee minuten te spelen leek de wedstrijd af te streven op een verlenging. Thomas Dekker schoot de 31-30 binnen maar Tommie Falke antwoordde meteen: 31-31. Met nog twintig seconden te spelen hadden de Lions balbezit en nam Harold Nusser een time-out. De Lions konden dit matchpoint echter niet verzilveren en vervolgens Hurry-Up had met nog zeven seconden te spelen balbezit en een time-out. Ook dit resulteerde niet in een doelpunt en zo moest een verlenging van 2 x 5 minuten de beslissing brengen.

Verlenging
In de eerste verlenging kwam Hurry-Up op voorsprong, maar Thomas Dekker maakte direct gelijk: 32-32. Daarna sloeg Hurry-Up een gaatje door twee doelpunten van Tommie Falke: 32-34. Vlak voor het eind van de eerste verlenging kreeg Bernatavicius zijn derde tijdstraf en dus een rode kaart. Zonder Bernatavicius maar met een twee doelpunten voorsprong moest Hurry-Up dus de tweede helft van de verlenging zien door te komen. De jonge Limburgers hadden nog niet opgegeven en door twee snelle doelpunten trokken ze de stand meteen weer gelijk: 34-34. Daarna was het woord echter weer aan Hurry-Up, dat via een penalty en een vlieger van Mik een voorsprong van twee nam. Er waren nog twee minuten te spelen en bij de Lions leek de koek inmiddels op. Trainavicius schoot de belangrijke 35-37 binnen toen diezelfde Trainavicius ook de 35-38 maakte was de strijd beslist. Thomas Dekker bepaalde de eindstand op 36-38. Met deze overwinning plaatst Hurry-Up zich voor de volgende kwartfinale, waarin ook de BENE-League teams zullen meedoen.