Skip to main content

Interessante stoelendans in top BENE-League

By 6 oktober 2016BENE-league, Voorpagina

Gewoon Initia Hasselt. Of toch OCI-Lions. Of roeren JMS/Hurry-Up en Callant Tongeren zich in de strijd? Het is dringen in de top van de BENE-League. De Champions League van de Lage Landen.

Advertentie

Door het verrassende verlies van Lions tegen Fiqas/Aalsmeer, moesten de Zuid-Limburgers de koppositie laten aan Hasselt. Weer Hasselt. De ploeg die Lions zo’n pijn deed in de finale om de BENE-League-titel. Robyns. 35-34.

Adams en Vossen
In Zwartemeer kan het Hasselt van Roel Adams en Dylan Vossen de eerste plaats verstevigen. Op bezoek bij Hurry-Up volstaat winst voor een nieuwe week in de top. Het Hurry-Up van Martin Vlijm, vier keer winst uit de laatste vier duels, verkeerd in blakende vorm. Bij een overwinning, en een nieuwe misstap van de Lions, lonkt zelfs de koppositie voor de Drentse debutant.

Lions gaat op bezoek bij KV Sasja. In Antwerpen zal Mark Schmetz alleen genoegen nemen met de volle pond. Momenteel is het verschil tussen de Limburgers en Hasselt één punt: elf om tien punten. Bij winst voor KV Sasja meldt een nieuwe ploeg zich in de stoelendans om de koppositie.

Advertentie

Vier uit zes
Hurry-Up en Tongeren volgen met negen. De Belgische bekerwinnaar is dit weekend outsider om de leiding in de BENE-League. Targos Bevo krijgt zaterdagavond de schone taak te stunten in Tongeren. De finalist van het Nederlandse landskampioenschap valt tegen met vier punten uit zes duels. Nusser probeert zijn mannen op de rit te krijgen.

Kwintsheul
Vanavond staat de eerste pot van een nieuw weekend in de BENE-League op het programma: Kornneef Quintus ontvangt Achilles Bocholt. De formatie uit Kwintsheul wacht nog op de eerste punten. Om 20:30 klinkt het eerste fluitsignaal en de wedstrijd is te volgen via een livestream.

Foto: FotoReza

Advertentie