Skip to main content

“Het is zo vet dat je tegen de top van de wereld speelt”

By 30 augustus 2016Geen categorie

Volgende week start in Qatar de strijd om de IHF Super Globe. Oftewel: het WK voor clubteams. Het lijkt een ver-van-ons-bed-show in een zandbak in het Midden-Oosten. Voor drie landgenoten is het de werkelijkheid. Een gekoesterde droom die uitkomt.  

Advertentie

Maandagavond maken Daan Kulker, Daan Versleeuwen en Maikel Takken hun opwachting tijdens de IHF Super Globe. Voormalige eredivisiespelers strijdend in de handbaltop. “Daan ging twee jaar geleden naar Sydney”, legt Takken het bijzondere verhaal uit. “Daar is hij gaan meetrainen met Sydney Uni HC. De kampioen van Oceanië. Dit jaar kwam ik erbij. Onze rechteropbouwer raakte geblesseerd en toen heb ik Daan benaderd”.

Kielce, Füchse Berlin en PSG
“Afgelopen twee maand heeft in teken gestaan van de Super Globe”, vertelt de enthousiaste oud-speler van E&O, Hellas en Aalsmeer uit. “We hebben er als team naar toe gewerkt. Zaterdagavond stappen we op het vliegtuig naar Qatar”. Onder meer de continentkampioenen van Zuid-Amerika, Afrika én Azië zullen strijden om de wereldbeker. Europese topclubs Kielce (winnaar Champions League), Füchse Berlin (titelhouder) en PSG (wildcard) zijn de blikvangers in het Midden-Oosten.

“Vorig jaar is het Sydney gelukt de halve finale te halen”

Het Nederlands getinte Sydney Uni HC opent het toernooi tegen hostteam Al-Sadd. “Die hebben heel veel geld op de bank staan, ga daar maar vanuit. Wij zijn het enige amateurteam”, merkt doelman Takken op. “Onze doelstelling is om de kwartfinale te winnen. Vorig jaar is het Sydney gelukt de halve finale te halen. Toen speelden ze tegen Barcelona. Als we weten te winnen spelen we waarschijnlijk tegen Füchse Berlin!”.

Advertentie

Mark Bult
“Het is zo vet dat je tegen de top van de wereld speelt”, droomt de 24-jarige sluitpost. “Als je in de Nederlandse competitie speelt is dat niet mogelijk. Volgens mij was Mark Bult er ooit het meest dichtbij, toen hij in 2012 met Füchse Berlin meedeed aan de Final4 van de Champions League”. Na de IHF Super Globe blijven Takken en Kulker nog tot het einde van het seizoen actief voor Sydney Uni HC in de Australische competitie.

“Volgens mij was Mark Bult er ooit het meest dichtbij”

Linkspoot Versleeuwen, die in het verleden speelde voor finalist Bevo, sluit vanaf januari aan bij het Belgische Sporting NeLo. De kwartfinale van de drie landgenoten is maandagavond live te volgen op internet. Het eerste fluitsignaal klinkt om 19:00 Nederlandse tijd.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jessica Fearnside (Sydney Uni HC)Advertentie