Skip to main content

“Jeugddivisie had gekund, maar plezier is belangrijker”

By 2 februari 2016Geen categorie

Al vanaf de D-jeugd speelt de vriendengroep uit Amsterdam-West samen bij Aristos en morgenavond kunnen zij voor het tweede seizoen op rij kampioen worden in de eerste klasse. Promoveren naar de Jeugddivisie behoorde vorig seizoen dan ook tot de mogelijkheden, maar de Amsterdammers hielde de boot af. “Plezier is voor ons het belangrijkste”.

Advertentie

“Spelen in de jeugddivisie leek niet zo heel veel voordelen te hebben voor ons. Veel reizen en dan ook nog de kans dat je dik wordt afgeschoten. Dat hebben we toen bewust afgehouden. Deze jongens willen gewoon lekker handballen” vertelt coach Sandra Ligthart. Met de wetenschap van nu had zij wellicht een andere keuze gemaakt, maar dat is achteraf praten; “Veel jongens hebben zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld, vooral omdat zij hebben meegetraind met de herenselectie. We zijn erg eenvoudig kampioen geworden.”

Ook hoofdtrainer Serge Ter Horst is tevreden over de ontwikkeling die de A-Junioren het afgelopen jaar hebben doorgemaakt; “De A-Jeugd laat zich steeds meer gelden op de trainingen en zijn voor de heren 2 al van grote waarde. Een aantal van hen heeft zelfs al gedebuteerd in het eerste. Ze trekken zich goed op aan het niveau en je ziet ze iedere week beter worden. Dat nemen ze vanzelfsprekend mee in hun eigen competitie waar de weerstand stukken minder is. Dat verklaart dan ook dat ze dit seizoen zo eenvoudig kampioen zijn geworden.

De kampioenswedstrijd tussen Aristos en Celeritas begint morgenavond om 19:00 uur in de Aristoshal.

Actie

Advertentie

Join the discussion 4 Comments