Skip to main content

Jong Oranje naar Rusland na ‘vijftigklapper’

De Nederlandse dames onder 21 hebben het voorbeeld van de Olympische dames van Henk Groener gevolgd door zich voor een groot toernooi te plaatsen. Dit weekend werd Jong Oranje in Servië eerste in een poule met het thuisland, Portugal en Bosnië.

Advertentie

Na de eerste twee speeldagen deelden de ploeg van Alex Vaassen en Servië voor zondagochtend de koppositie met drie punten uit twee duels. Met het laatste duel tegen nummer laatst Bosnië op het programma zou doelsaldo de beslissing brengen. Alleen de nummer één plaatst zich voor het WK in Rusland.

Bosnië door gehaktmolen
Nadat Servië het doelsaldo had opgekrikt tegen Bosnië (34-20), stond Vaassen’s team voor de taak een nog grotere uitslag neer te zetten. Na het eerste kwartier leek het WK erg ver weg bij een magere 10-8 voorsprong. In de rust (16-8) sloop de gedachte in de koppies van Jong Oranje, waarna een ontketend Nederland een fascinerende laatste helft speelde van het kwalificatietoernooi. Bosnië werd door de gehaktmolen gehaald en het doelsaldo ten opzichte van concurrent Servië werd opgevijzeld. Bij 50-13 klonk het laatste fluitsignaal.

Duimen op het vliegveld
Terwijl Jong Oranje op het vliegtuig terug naar huis wachtte, stond het thuisland voor de onmogelijke taak het lastige Portugal met zevenentwintig doelpunten verschil te verslaan. De Serven wonnen wel, maar hadden aan de 22-21 overwinning duidelijk niet genoeg. Zo kunnen, na de A-selectie, opnieuw tickets geboekt worden voor een mondiaal toernooi. Het wereldkampioenschap onder 21 voor dames wordt in juli gespeeld in Rusland.

Voor het kwalificatietoernooi sprak Handbal Inside met jeugdinternational Danique Boonkamp. De sterke verdediger van SEW kan met de plaatsing haar zomervakantie met liefde skippen.

Eindstand WK-kwalificatiepoule
1. Nederland 3-5 (+41)
2. Servië 3-5 (+15)
3. Portugal 3-2
4. Bosnië 3-0

Foto: NHV

Advertentie

Join the discussion 6 Comments