Skip to main content

Nagels bijten voor Vaassen’s Jong Oranje

De jonge dames van Nederland onder 21 hebben met een 28-24 overwinning op Portugal goede zaken gedaan op het WK-kwalificatietoernooi. Met nog één zondagse partij op het programma kan het doelsaldo wel eens de doorslag geven.

Advertentie

Na het weggegeven punt tegen thuisland Servië op vrijdagavond (25-25), werd op zaterdag de volle pont wel veilig gesteld tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Met aanvallend een zeer sterke Anouk Zwinkels, in de eredivisie uitkomend voor Quintus, maakte het team van Alex Vaassen een achterstand bij rust (10-14) knap goed.

Doelsaldo beslissend?
Zondagochtend (11:00) staat de laatste partij tegen zwakste broeder Bosnië op het programma. Servië deed zaterdag goede zaken door de Bosniërs met duidelijke cijfers opzij te zetten (34-20). De Serven gaan voor de start van de laatste ronde aan kop op basis van een beter doelsaldo ten opzichte van Jong Oranje. Beide landen hebben drie punten uit twee duels.

Om 13:00 ontmoeten Servie en Portugal elkaar in de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi voor het WK in Rusland. De nummer één van de poule plaatst zich voor het wereldkampioenschap in juli.

Update zondag 12:30
Jong Oranje heeft na een twijfelende start (8-10) Bosnië vermorzeld: 50-13. Daardoor leunen de jeugdinternationals op een sterk doelsaldo van +41. De druk ligt bij Servië. Het thuisland speelt tegen Portugal en moet met minstens zevenentwintig (!) goals verschil winnen van het hardnekkige Portugal. Rond half 3 weten we of na de dames van Groener ook de opvolgende generatie zich mag opmaken voor een groot toernooi in de zomer van 2016!

Huidige tussenstand WK-kwalificatieduels:
1. Nederland 3-5 +41
2. Servie 2-3 +14

Foto: NHV

Advertentie