Skip to main content

Kan Aalsmeer stunten tegen de Lions?

Morgenmiddag staat de bekerfinale tussen FIQAS/Aalsmeer en OCI-Lions op het programma. Om 15.30 treffen de beide ploegen elkaar in Topsportcentrum Almere.

Advertentie

Aalsmeer hoopt op stunt
Voor Aalsmeer is het de uitgelezen mogelijkheid om het wisselvallig verlopen seizoen toch nog wat glans te geven. De Noord-Hollanders liepen op één puntje de Final Four van de BENE-League mis en waren in de nacompetitie van de eredivisie al vrij snel uitgeschakeld voor een plaats in de finale. De ploeg van trainer René Romeijn presteerde in de Europa Cup wel weer verrassend goed. De ploeg reikte tot de kwartfinale van de Challenge Cup, waarin het werd uitgeschakeld door het Noorse Fyllingen Bergen. Aalsmeer bereikte de bekerfinale door een toch wel verrassende overwinning uit bij concurrent Bevo.

Lions favoriet 
De OCI-Lions is de grote favoriet in deze bekerfinale. De Limburgers plaatsten zich gemakkelijk voor de finale om het landskampioenschap en laten dit seizoen opnieuw zien dat zij vooral in de breedte de sterkste ploeg van Nederland zijn. Toch zal de ploeg van Monique Tijsterman met enige kopzorgen afreizen naar Almere. De Lions verloren dit seizoen allebei hun finales (de supercup tegen Volendam en de BENE-League finale van Hasselt) en weet ook dat tegenstander Aalsmeer een ploeg is die op een goede dag lastig te verslaan is. Toch zullen de Lions vertrouwen putten uit het feit dat zij dit seizoen twee keer gemakkelijk wonnen van Aalsmeer. Bovendien zullen de beide afscheid nemende publiekslievelingen Kay Smits en Luc Steins er alles aan willen doen de laatste twee kansen op een prijs te verzilveren.

Foto: FotoReza
http://handbalsupply.nl/

Advertentie

Join the discussion 6 Comments