Skip to main content

De kenners voorspellen: Lions – Bevo

De afgelopen zeven dagen waren ontblote bovenlijven van ongeschoren Panningers het gesprek van de dag. Terwijl met Luc Steins, Dario Polman, Luuk Hoiting en Merijn Haenen natuurlijk waanzinnig goede handballers zondagmiddag strijden voor de vaderlandse titel. Daarom blijven we on-topic: wie wordt zondagmiddag in Geleen landskampioen?

Advertentie

Joop Fiege, bondscoach van het nationale mannenteam. Begint na de zomer aan een avontuur in Zwitserland bij RTV Basel:
Je hebt in de eerste twee wedstrijden gezien dat de ploeg die het felst is zijn keeper uitblinker maakt. Daarnaast zijn beide ploegen enorm op zoek naar de achtste man. Mochten beide teams in bovenstaande punten elkaar in evenwicht houden, dan zou je zeggen dat de Lions een bredere bank heeft en daardoor meer kans om te winnen. Kielce heeft echter in de Champions League laten zien dat er geen garanties zijn.

Ingrid Lemmens, handbaljournaliste voor Dagblad de Limburger. Volgde Bevo tijdens de BOT op de voet:
Als clubwatcher van Bevo voor De Limburger heb ik de ploeg veel wedstrijden zien spelen dit seizoen. Goede, maar ook hele slechte. De ploeg kan echt door ondergrens heen zakken zoals ook in de eerste finalewedstrijd gebeurde. 

Dat Bevo afgelopen week zou winnen, had ik wel verwacht. Ze waren zo getergd door wat er in Sittard was gebeurd. Dat wilden ze rechtzetten met de steun van de eigen supporters. Dat Lions nu zo slecht speelde, verbaasde me eerlijk gezegd. Het is de beste ploeg van Nederland met veel individuele kwaliteit en alle opgedane (Europese) ervaring. Het leek alsof de ploeg dacht ‘we komen hier even een prijs ophalen’. 

Advertentie

Ik hoop op een finale zoals de derde wedstrijd in 2014 waar je constant op het puntje van je stoel zat en de spanning door de hal gierde. Dat hebben we dit jaar nog niet gehad. Wie aan het langste eind trekt zondagmiddag? Lions zou het aan zijn stand verplicht zijn, maar na alle perikelen verwacht ik dat Bevo weer kan verrassen en aan het langste eind trekt.

Jasper Adams, Limburger, international en schutter van TV Emsdetten. Begon met handballen bij V&L, fusiepartner van de Limburg Lions:
Het zal erom spannen. Bepalende factor zal de dekking zijn. Als Lions zijn agressieve offensieve dekking in eigen hal goed op orde heeft, kunnen ze erg gevaarlijk zijn in de tegenaanval. Als Bart weer in de wedstrijd kan groeien zoals afgelopen week, kan Bevo het Lions erg lastig maken. Wie er kampioen wordt? Ik zou het niet kunnen zeggen. De vorm van de dag zal bepalend zijn en ik hoop op een spannende wedstrijd.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoRezaAdvertentie